Κυριακή 21.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) ανέλαβε την ευθύνη

23.03.2024

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά το μακελειό στη Μόσχα το βράδυ της Παρασκευής 22/3 με τουλάχιστον 40 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες καθώς το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη.

Μάλιστα όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν ήδη εντοπίσει τα πρόσωπα των πέντε τρομοκρατών και τα έδωσαν στη δημοσιότητα, ενώ υπάρχουν και τα ονόματα των τριών και είναι Gurazhev Amirkhan, Ozdoev Adam, Tsuroev Zelimkhan.

Συγκεκριμένα πέντε ένοπλοι ντυμένοι με στολές παραλλαγής άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον ανθρώπων σε συναυλιακό χώρο στο Crocus City κοντά στη Μόσχα.

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης εκρηκτικά, προκαλώντας τεράστια πυρκαγιά στο κτήριο. Φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν από το κτήριο και σύννεφα μαύρου καπνού υψώθηκαν πάνω από τον χώρο μετά την πρώτη έκρηξη.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν και δεύτερη έκρηξη στον χώρο και υπήρξαν αναφορές ότι ορισμένοι από τους ενόπλους είχαν οχυρωθεί κάπου μέσα στο κτήριο. Τμήμα της στέγης λέγεται ότι κατέρρευσε.

Οι πυροβολισμοί φαίνεται ότι ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος “Πικνίκ”. Έως και 6.200 εισιτήρια είχαν πουληθεί για την αποψινή συναυλία, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη πόσοι ακριβώς ήταν μέσα την ώρα της επίθεσης. Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι τα μέλη του συγκροτήματος δεν τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών.

Οι αρχές κατάφεραν να απομακρύνουν 100 άτομα που κρύβονταν στο υπόγειο και υπάρχουν αναφορές ότι κάποιοι από τους επιτιθέμενους έχουν εγκλωβιστεί μέσα.

Οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων κοντά στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης, αναφέρει πάντως σε ανάρτησή του το Nexta, μέσο ενημέρωσης της Λευκορωσίας.

Πηγή: debater.gr

[fbcomments]