Τρίτη 04.10.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μαγνησία: «Στα λευκά» και πάλι Πήλιο, Όθρυς και Κεραμίδι

09.03.2022

Για ένα από τα χειρότερα χειμωνιάτικα φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε τον Μάρτιο, με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, βροχές στα πεδινά και δυνατούς ανέμους,έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη.Από τα μεσάνυχτα,ξεκίνησε χιονόπτωση από τα ημιορεινά, ενώ στα ορεινά έπεσε 50 εκατοστά χιόνι τη νύχτα.

Η χιονόπτωση ξεκινά από Κεραμίδι, στην Όθρυ, νωρίς το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση στο Ελευθεροχώρι και στον Σταυρό του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ από το ύψος της Άλλης Μεριάς χιονίζει σε όλο το Πήλιο, με το χιόνι να φτάνει μέχρι το «Δέλτα» Αργαλαστής, όπως και στον μικρό οδικό άξονα από Αγ. Γεώργιο Νηλείας μέχρι Χορεύτρα.Μάλιστα στο Πουρί, από την ισχυρή χιονόπτωση δεν μπορεί να δει κάποιος σε απόσταση πάνω από δύο μέτρα.

Τις πρώτες πρωινές η χιονόπτωση ήταν σφοδρή, επιχειρούσαν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα, ο δρόμος έπιανε ξανά χιόνι και πρέπει όσοι χρειαστεί να μετακινηθούν να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, γατί το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και σε μεγάλη ένταση, ενώ οι οδηγοί πρέπει να κάνουν υπομονή, γιατί τα μηχανήματα κάνουν αποχιονισμό, αλλά ο δρόμος πίσω ασπρίζει ξανά.
Στη χερσαία Μαγνησία επιχειρούν 48 μηχανήματα και ένα τρακτέρ, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις, αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ το έντονο φαινόμενο να συνεχιστεί, επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης.

Ετικέτες: ,