Κυριακή 03.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μαθητές/τριες του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων ξεναγήθηκαν ψηφιακά στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη

30.03.2021 /

Στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων  συμμετείχε σε μια διαδικτυακή δράση που οργάνωσε η  Ωνάσειος Βιβλιοθήκη.

Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν ζωντανά μέσω της εφαρμογής webex σε μια ιστορική βιβλιοθήκη και να ανακαλύψουν τους θησαυρούς της. Άγγιξαν ηλεκτρονικά σπάνια βιβλία  όπως τη «Βίβλο του Γουτεμβέργιου» ή  τη «Χάρτα του Ρήγα» και τα μυστικά της σύμβολα.  Έμαθαν για το ρόλο που έπαιξαν οι εκδόσεις και η διακίνηση ιδεών στην Ελληνική Επανάσταση. Ξεφύλλισαν την «Ιλιάδα» και την «Οδύσσεια». Θαύμασαν σπάνια συλλογή ελληνικών βιβλίων από τον 15ο αιώνα εκτυπωμένα από τα μεγαλύτερα τυπογραφεία της Ευρώπης όπως της Βενετίας, της Λειψίας, της Βιέννης, του Παρισίου, του Ιασίου και άλλων κέντρων όπου διέμειναν και δρούσαν οι Έλληνες της Διασποράς.

Η διαδικτυακή ξενάγηση είχε  διαδραστικό χαρακτήρα  και ως εκ τούτου ήταν άκρως ενδιαφέρουσα για τα παιδιά αφού είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν,   να θέσουν ερωτήματα σχετικά με τα εκθέματα και να συζητήσουν με  την Υπεύθυνη της Ωνασείου Βιβλιοθήκης.

Τέλος με μια εφαρμογή μέσω κινητού «ζωντάνεψαν οι εικόνες» και έδωσαν μια άλλη διάσταση και πνοή στην ξενάγηση. Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί έμειναν ενθουσιασμένοι από την όλη εκδήλωση.

Το Σχολείο ευχαριστεί την κ. Βίκυ Γεροντοπούλου, Υπεύθυνη Ωνασείου Βιβλιοθήκης, για την εξαιρετική ξενάγηση και συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς κ. Μιχαήλ και κ. Τσαγγαλία για την διοργάνωση της δράσης και την ευκαιρία που έδωσαν στους μαθητές να βιώσουν αυτήν την εμπειρία.

 

[fbcomments]