Τετάρτη 30.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Tεράστια πυρκαγιά στην καρδιά του Λονδίνου – βίντεο

06.06.2018 /

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στο Λονδίνο, καθώς η πόλη έχει καλυφθεί από πυκνά σύννεφα καπνού. Η φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Knightsbridge,  στο πολυτελές, πεντάστερο ξενοδοχείο Mandarin Oriental   και επί τόπου έχουν σπεύσει πάνω από 120 πυροσβέστες με τουλάχιστον 15 οχήματα, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς.
Η αστυνομία επιεβαίωσε ότι προχώρησε στην εκκένωση του ξενοδοχείου, χωρίς ωστόσο να μπορεί να βεβαιώσει με ασφάλεια ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι,  ενώ δεν υπάρχει εικόνα για τα αίτια της φωτιάς, που ξυπνούν μνήμες από τον πύργο  Γκρένφελ  στη βρετανική πρωτεύουσα. Η φωτιά μαίνεται στoν τελευταίο όροφο του 12όροφου πολυτελούς ξενοδοχείου που βρίσκεται στη Willian Street, σε απόσταση αναπνοής από το διάσημο πολυκατάστημα Harrods, αλλά και το Harvey Nicols.  Σύμφωνα με τη Dailymail, το ξενοδοχείο είχε ανοίξει τις πύλες του μετά από μεγάλη ανακαίνιση μόλις στις 29 Μαϊου, ενώ έχει πίσω του ιστορία 115 ετών.  Το κόστος της διαμονής στο Mandarin Oriental, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ανέρχεται στις 600 λίρες τη βραδιά.
Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 3.55′ τοπική ώρα και τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση για την κατάσβεσή της.
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση σε εξέλιξη. δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο αυτή την ώρα» δήλωσε στο CNN η διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του ομίλου στον οποίο ανήκει το εμβληματικό ξενοδοχείο,  Σάλλι Ντε Σόουζα.

https://www.youtube.com/watch?v=zZdF7lMwNEw