Σάββατο 22.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με εντατικούς ρυθμούς η προεκλογική περιοδεία του Θανάση Λιούτα

02.09.2015

Με επισκέψεις στα χωριά των Χασίων, στην περιοχή της Καλαμπάκας, συνέχισε την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου την προεκλογική του δραστηριότητα ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Λιούτας ο οποίος αμέσως μετά, παραβρέθηκε στην επιτυχημένη  3η Γιορτή Κτηνοτρόφων στην Σαμαρίνα Γρεβενών μετά από πρόσκληση των διοργανωτών αλλά και του τοπικού βουλευτή κ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη.  Στην ίδια εκδήλωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Κοζάνης της Ν.Δ. Γιώργος Κασαπίδης με τον οποίο ο κ. Λιούτας συνδέεται με φιλία από τα φοιτητικά τους χρόνια.

Οι κτηνοτρόφοι αναγνώρισαν το ενδιαφέρον του κ. Λιούτα για τον κλάδο τους, το οποίο αποδείχθηκε έμπρακτα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με παρεμβάσεις του για την αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν (εξισωτική αποζημίωση κ.α.) αλλά και με προτάσεις για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας την οποία θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κρίσης και την επιστροφή σε υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη. Ο ίδιος σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. αναφέρθηκε  στην αναγκαιότητα να προστατευθεί η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή υπογραμμίζοντας  τις δεσμεύσεις του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου  Μεϊμαράκη ο οποίος τόνισε κατηγορηματικά  ότι θα εξαιρεθούν οι αγρότες από το φόρο και την προκαταβολή 100% και ταυτόχρονα θα εξυγιανθεί ο ΟΓΑ, χωρίς να υπάρχει αυτή η τεράστια αύξηση, ο τετραπλασιασμός της εισφοράς στους ασφαλισμένους.

Ο κ. Λιούτας χαρακτήρισε το  ζήτημα της φορολόγησης των αγροτών  ως εθνικό αφού δεν αφορά μια κοινωνική ομάδα αλλά μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για το σύνολο της ελληνικής παραγωγής.