Δευτέρα 02.10.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λιόπρασο: Το μουσικό χωριό των Τρικάλων – Βραδιές με Ιουλία Καραπατάκη – Αντ. Κυρίτση

07.08.2023 /

Εάν μιλάμε για μουσικό καλοκαίρι στα Τρίκαλα δεν μπορεί παρά να μιλάμε για το Λιόπρασο… εκεί που η έννοια αγάπη για την μουσική και… μουσικός τουρισμός αποκτούν νόημα.

Φέτος τα ονόματα που θα παρελάσουν από το χωριό είναι τόσο στο είδος της λαϊκής μουσικής με την ξεχωριστή Ιουλία Καραπατάκη, όσο και στην δημοτική με τον Αντώνη Κυρίτση.

Βέβαια μέχρι σήμερα ούκ ολίγα γλέντια έχουν γίνει στο χωριό… αφού πολλές φορές δεν χρειάζεται καν η αφορμή για να πιαστούν στο χορό, αφού από μόνοι τους οι κάτοικοι στήνουν στην πλατεία μοναδικές μουσικές βραδιές.

Ιουλία Καραπατάκη

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η χαμογελαστή και γεμάτη θετική ενέργεια Ιουλία, μετά τις sold out εμφανίσεις στην Αθήνα αλλά και στην επαρχία τον χειμώνα, έρχεται μαζί με την μπάντα της στο Λιόπρασο Τρικάλων.

Υπόσχεται να μας παρασύρει με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και τα έχουμε συνδέσει με ξεχωριστές αναμνήσεις!

Το πρόγραμμα που έχει επιλέξει – με σεβασμό, πολλή αγάπη και μεράκι – δείχνει τον τρόπο που επικοινωνεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα της.

Θα ακούσουμε διασκευές, παραδοσιακά, έντεχνα και παλιά λαϊκά τραγούδια, ενώ δείγματα της νέας της δουλειάς είναι το χιλιοτραγουδισμένο «Της μνήμης το μαχαίρι» σε στίχους Δημήτρη Μπάκουλη και μουσική Άγη Παπαπαναγιώτου, αλλά και το «Τακούνια για καρφιά» του Ορέστη Ντάντου.

Ώρα Προσέλευσης: 19:30

Ώρα Έναρξης: 21:30

Τιμή Εισιτηρίου: 14€

Μεταφορές

Προς αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας θα διατεθούν λεωφορεία για τη μετακίνηση από την πόλη των Τρικάλων στο Λιόπρασο.

Τρίκαλα – Λιόπρασο

Ώρα Αναχώρησης: 19:00

Τόπος Αναχώρησης: Βασιλείου Τσιτσάνη – Κεντρική γέφυρα

Λιόπρασο – Τρίκαλα

Ώρα Επιστροφής: Μετά τη λήξη της συναυλίας

Τόπος Αναχώρησης: Πλατεία Λιοπράσου

Τιμή για τη μεταφορά: 4€

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνείτε με το γραφείο Κούρεντας Tours.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2431025043, 6974943944

Παραδοσιακή Δημοτική Βραδιά

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σας προσκαλούμε σε ένα γλέντι βγαλμένο από της ψυχής τα βάθη με καημό και μεράκι. Μια βραδιά που όλοι γινόμαστε μια παρέα. Σ αυτόν τον κύκλο του χορού κανείς και τίποτα δεν περισσεύει. Η χαρά της αντάμωσης, η νοσταλγία γι αυτά που πέρασαν κι αυτούς που έφυγαν, τα χρόνια στην ξενιτιά κι η προσμονή για την επιστροφή πίσω στα δικά μας αγαπημένα πρόσωπα και στον γενέθλιο τόπο.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου 2023 γλεντάμε με την πλέον παραδοσιακή ορχήστρα. Στο τραγούδι δυο κορυφαία ονόματα του δημοτικού τραγουδιού ο Αντώνης Κυρίτσης κι ο Γιάννης Γκουζιώτης. Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Σταύρος Κουσκουριδας θα μας συντροφεύσει στα μονοπάτια των παραδοσιακών ακουσμάτων. Ο μοναδικός Βασίλης Πλακιάς, πανάξιος εκπρόσωπος της παραδοσιακής μουσικής των Αντιχασίων θα μας ξεσηκώσει με τις δοξαριές του βιολιού του.

Λιοπρασιτες και Λιοπρασιτισες καλώς ν ανταμώσουμε. Φιλες και φίλοι καλώς να ορίσετε.

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ν. Τρικάλων.

Ώρα Έναρξης: 21:30

Είσοδος 5€

Το Λιόπρασο

Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Το Λιόπρασο βρίσκεται στα Βόρεια του νομού Τρικάλων, στην ανατολική πλευρά της οροσειράς των Αντιχασίων. Έχοντας διανύσει μόλις 17χλμ από την πόλη των Τρικάλων και σε υψόμετρο 680μ φτάνει κανείς στο Λιόπρασο. Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει σαν το «μπαλκόνι» των Τρικάλων. Από τη θέση «Κουρί» η θέα είναι εκπληκτική καθώς απλώνεται μπροστά μας ο απέραντος θεσσαλικός τα χωριά της Νότιας Πίνδου, οι βράχοι των Μετεώρων και η Κατάρα.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Συλλογός μας δημιουργήθηκε γιατί θελήσαμε όλοι, να φυλάξουμε όσο καλύτερα γίνεται τις αναμνήσεις μας , να σώσουμε την πολιτισμική μας ταυτότητα αλλά και να διαδώσουμε στους καιρούς τα ήθη και τα έθιμά μας. Θέλουμε κυρίως να οργανώσουμε την συλλογικότητα όλων μας αλλά και να αντισταθούμε σε ότι προσπαθεί να μας κάνει ξένους. Επιδίωξη μας ήταν και είναι ο Σύλλογος να μην μείνει μόνο μια σφραγίδα και ένας τίτλος.

 

[fbcomments]