Σάββατο 09.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανάστατοι με τις κλοπές οι κάτοικοι στον Πλάτανο

08.05.2015

Ανάστατοι είναι  οι κάτοικοι του Πλατάνου μετά και το τελευταίο κρούσμα κλοπής που σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ στο χωριό τους. Ο στόχος ήταν ένα μηχανάκι, το έβδομο, στη σειρά  που κλάπηκε μέσα σε χρονικό διάστημα 2 ετών στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Πλατάνου.

Να αναφέρουμε ότι το θράσος των ληστών ήταν μεγάλο καθώς το συγκεκριμένο μηχανάκι κλάπηκε μέσα από την αυλή  σπιτιού μετά τα μεσάνυχτα σε κεντρικό σημείο του χωριού χωρίς κανείς να καταφέρει να δει ή να αντιληφθεί το παραμικρό. Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι καθώς τα κρούσματα κλοπής είναι πάρα πολλά και συχνά τον τελευταίο καιρό, όχι μόνο στο χωριό του  Πλατάνου αλλά και στα γύρω χωριά, πράγμα που στρέφει τις υποψίες ότι οι δράστες είναι άτομα που γνωρίζουν την περιοχή και δρούνε χωρίς να τους υποψιαστεί κανείς.

Τα κρούσματα  είναι πολλά και σε βάρος ηλικιωμένων όπου διάφοροι επιτήδειοι προφασιζόμενοι κάποιον γνωστό συγγενικών προσώπων τους κατάφεραν να αποσπάσουν μεγάλα ποσά από τους ηλικιωμένους με την πρόφαση ότι  το κοινό γνωστό πρόσωπο, τους χρωστάει χρήματα.

Ο “κόμπος έφτασε στο χτένι” δηλώνουν οι κάτοικοι οι οποίοι προσπαθούν πλέον να διασφαλίσουν την περιουσία τους με κάθε τρόπο. Μεγάλη ανασφάλεια νιώθουν ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι που ζούνε μόνοι, τους κάτι που ποτέ δεν φανταζόταν κανείς ότι θα συμβεί τόσο έντονα στην επαρχία και ιδιαίτερα στα χωριά.

 

Α. Γκ.

[fbcomments]