Πέμπτη 20.06.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λέσχη εργασίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού: Κάλεσμα στην πανθεσσαλική κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

08.04.2016

Αντιπολεμική, αντιϊμπεριαλιστική, αντινατοϊκή πανθεσσαλική συγκέντρωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Κυριακή 10/4 ώρα 11 π.μ.. στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου.

Αναχώρηση από Τρίκαλα: Πλατεία Κιτριλάκη στις 10:30 π.μ.

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, στηρίζει ενεργά, συμμετέχει και καλεί σε μαζική, μαχητική παρουσία στην πανθεσσαλική παρέμβαση συλλογικοτήτων, αγωνιστών/ στριών και αλληλέγγυων, την Κυριακή 10.4. στο στρατόπεδο του Κουτσόχερου.

Αντικρίσαμε με τα ίδια μας τα μάτια την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο πριν λίγες μέρες σε παρέμβασή μας στον χώρο “φιλοξενίας” στο Κουτσόχερο. Εκεί όπου στοιβάζονται κοντά 2000 ψυχές, μεταξύ των οποίων κι εκατοντάδες μικρά παιδιά και βρέφη, και αναγκάζονται να επιβιώσουν παρέα με φίδια, σκορπιούς κι αρουραίους!!!

Σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που στήνει φράχτες και κλείνει τα σύνορα, που θαλασσοπνίγει και επαναπροωθεί κυνηγημένους ανθρώπους, που συμμετέχει σε βομβαρδισμούς, που στέλνει σιδηρόφραχτες αστυνομικές δυνάμεις ταχείας επέμβασης και βάζει το ΝΑΤΟ να περιπολεί στις θάλασσες, που καταστρατηγεί ακόμη και τις θεμελιώδεις διακηρύξεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων και κάνει κουρελόχαρτα τις διεθνείς συμβάσεις, γίνεται αντιληπτό πως η μόνη απάντηση των λαών που δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν μεταξύ τους, των εργαζόμενων και της νεολαίας όλων των χωρών και των εθνοτήτων, είναι να ορθώσουν ασπίδα προστασίας, ταξικής και διεθνιστικής αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και να αντιτάξουν ένα πανίσχυρο και μαχητικό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντινατοϊκό κι αντι-Ε.Ε. κίνημα!

Καλούμε όλες και όλους τους ανθρώπους που απέδειξαν την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά τους, τον κόσμο της εργασίας, της αγροτιάς και τη νεολαία, τον κόσμο των συλλογικοτήτων και των τοπικών κινημάτων, να συμμετέχουν στην πανθεσσαλική κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες την Κυριακή 10.4. στο Κουτσόχερο.

Να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας

–        στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους πολέμους και τους βομβαρδισμούς,

–        στην ανάθεση στο ΝΑΤΟ της «φύλαξης» των συνόρων, που
με πρόσχημα τους πρόσφυγες, μεταφέρει την πολεμική ένταση στο Αιγαίο, την ώρα που γενικεύεται η πολεμική σύγκρουση στη Συρία και η πολεμική ανάμιξη της Τουρκίας και αποτελεί εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό μας, για όλους τους λαούς και την ειρήνη στην περιοχή

 

–        στις αποφάσεις της Ε.Ε. για επαναπροωθήσεις, εγκλεισμό, απελάσεις, στρατόπεδα-φυλακές των προσφύγων και τη συμφωνία με την Τουρκία, για Ευρώπη φρούριο

Να απαιτήσουμε

  • Να σταματήσουν οι πόλεμοι
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και να φύγει το ΝΑΤΟ από την περιοχή.
  • Καμιά συμμετοχή, στήριξη, βοήθεια στους νατοϊκούς σχεδιασμούς.
  • Προστασία των προσφύγων, άσυλο σε όλους, να ανοίξουν τα σύνορα, ελευθερία, Δικαιώματα, στέγη, σίτιση για όλους.
  • Να ακυρωθεί ο νέος νόμος της κυβέρνησης ενάντια στους πρόσφυγες.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

[fbcomments]