Κυριακή 27.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λέσχη εργασίας, αλληλεγγύης και πολιτισμού: Καμια έκδοση των 5 φοιτητών στις Ιταλικές αρχές

07.01.2016

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού στέκεται στο πλευρό των 5 αγωνιστών φοιτητών που απειλούνται με έκδοση στην Ιταλία με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με την κατηγορία της συμμετοχής τους στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Μιλάνο.
Από το πρωί της 12ης Νοεμβρίου διαδραματίζεται ένα πρωτοφανές σήριαλ καταστολής για και για τη χώρα μας. Τα ξημερώματα – ημέρα πανελλαδικής απεργίας – πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής οι οποίοι συλλαμβάνονται κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους.
Αυτή η διαδικασία δίωξης σε βάρος φοιτητών από άλλο κράτος της Ε.Ε. με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, με αφορμή τη συμμετοχή σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση, είναι πραγματικά πρωτοφανής. H αποτροπή αυτής της ακραίας κατασταλτικής μεθόδευσης αφορά κάθε άνθρωπο και την υπεράσπιση του δικαιώματος του να συμμετέχει σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.
Η πρωτοφανής αυτή μεθόδευση και δίωξη, δε θα περάσει!

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ!

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ