Τρίτη 09.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού: «Κάλεσμα σε Πανθεσσαλική Αντιπολεμική Κινητοποίηση στο Στεφανοβίκειο»

04.11.2018 /

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού Τρικάλων ανταποκρίνεται θετικά στο κάλεσμα από μαχόμενες κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες του Βόλου, φοιτητικούς συλλόγους και αντιπολεμικές συνελεύσεις για ενωτικό, πανθεσσαλικό σχεδιασμό αντιπολεμικών – αντιιμπεριαλιστικών πρωτοβουλιών και κινητοποιήσεων.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη συζήτηση για την αναγκαία και επιτακτική ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού κινήματος καθώς και τις αναγκαίες δράσεις ενάντια στον πόλεμο που ήδη διεξάγεται σε πολλά σημεία του πλανήτη και στη γειτονιά μας, καθώς κι απέναντι στο ελληνικό κράτος που παίζει κομβικό ρόλο.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να ανοίξει πιο πολύ παρά ποτέ η κουβέντα για ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα, που δεν θα συνδιαλέγεται με τους κρατικούς μηχανισμούς, ενάντια σε κάθε ιμπεριαλισμό και εθνικισμό.

Φιλοδοξούμε το κάλεσμα αυτό να είναι μια αρχή για τη δημιουργία μιας ζωντανής κοινότητας συζήτησης, δράσης και προπάντων αγώνα ενάντια στην φρίκη του πολέμου, για να μπουν μπροστά οι ανάγκες των λαών για ελευθερία και ειρήνη. Σε αυτόν τον πόλεμο θα βγούμε νικητές!

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε όλη την εργαζόμενη πλειοψηφία σε αγώνα για:

Ανατροπή των πολεμικών προετοιμασιών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην οικοδόμηση συστημάτων και δογμάτων άμυνας / ασφάλειας ενάντια στους λαούς που τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς.

Έξω από ΝΑΤΟ και Ε.Ε, ΟΧΙ στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Μαζικό διεθνιστικό κίνημα για την αλληλεγγύη και τους κοινούς αγώνες των λαών στη περιοχή μας και όλο τον κόσμο.

Κλείσιμο της βάσης της Σούδας, της Ανδραβίδας, του Άραξου, του στρατηγείου Λάρισας, του Γ’ σώματος στρατού (NDC-GR), της 71ης Α/Μ ταξιαρχίας. Μπλόκο στην αναβάθμιση του Στεφανοβικείου σε βάση ελικοπτέρων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Μπλοκάρισμα κάθε μορφής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στον ιμπεριαλιστικό διακρατικό πόλεμο. Άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών.

Καμία άσκηση, πολυεθνική ή εθνική, διαχείρισης εξεγέρσεων, καταστολής πλήθους, εσωτερικής ασφάλειας, ανακατάληψης κτιρίων και εργοστασίων και κοινές επιχειρήσεις στρατού-αστυνομίας.

Κοινό αντιπολεμικό-εργατικό κίνημα σε Ελλάδα και Τουρκία για την αποτροπή του πολέμου, την ανατροπή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της κυβέρνησης Ερντογάν και κάθε επίδοξου διαχειριστή των (κοινών) αντεργατικών πολιτικών τους. Μπλοκάρισμα της μηχανής του πολέμου και στις δύο όχθες του Αιγαίου.

Οικοδόμηση κοινών όρων ζωής των ντόπιων με τους πρόσφυγες. Όχι στη γκετοποίηση.

Κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Κατάργηση του εκτάκτου δικαίου υποδοχής, απόρριψης, διαλογής, απελάσεων και εγκλεισμού των προσφύγων.

Καλούμε αγωνίστριες κι αγωνιστές, σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες και στέκια, συνδικαλιστικές παρατάξεις κι εργατικά σχήματα, μετωπικά σχήματα και πολιτικές οργανώσεις, σε μαζική, μαχητική, Πανθεσσαλική, αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική, αντικυβερνητική κινητοποίηση στο Στεφανοβικείο το Σάββατο 10 Νοέμβρη στις 11 π.μ..

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ