Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σύσκεψη για κοινή δράση και αγώνα, για τα ασφαλιστικά δικαιώματα

13.10.2015
Το βράδυ της  Δευτέρας12 Οκτώβρη στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιο» , μετά από ανοιχτή πρόσκληση της Λέσχης Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αγωνιστών, κινήσεων και οργανώσεων με θέμα το συντονισμό ενάντια στην αντιασφαλιστική «καταιγίδα» που έρχεται.
Συμμετείχαν αγωνιστές από το Νοσοκομείο, εργαζόμενοι και γιατροί, από τη ΔΕΗ, τους καθηγητές, τους δασκάλους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, εργαζόμενοι στα φροντιστήρια, εργαζόμενοι με ελαστικό ωράριο, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγωνιστές από τον αγροτικό χώρο, τον εμπορικό καθώς επίσης μηχανικοί, δικηγόροι και γιατροί.
Μετά από πλούσια συζήτηση αποφασίστηκαν τα εξής:
Α) Ο καθένας στο χώρο του να ανοίξει το ζήτημα του ασφαλιστικού, για να γίνουν είτε Διοικητικά Συμβούλια, είτε Συνελεύσεις που θα πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. Επίσης να παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις, κοινή δράση και οριζόντιο συντονισμό όλων των σωματίων και συλλόγων που θέλουν να αγωνιστούν.
Β) Μια κοινή εκδήλωση με θέμα το ασφαλιστικό στο νέο μνημονιακό τοπίο. Θα επιδιωχθεί να έρθουν συναγωνιστές από την Αθήνα για να διαφωτίσουν όλες τις πλευρές του μεγάλου αυτού θέματος.
Στη συζήτηση αναδείχθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν συνολικά το 3ο μνημόνιο, αλλά και ζητήματα της τοπικής κοινωνίας, όπως ο αγώνας των εργαζομένων στο Εργοστάσιο Γάλακτος. Το επόμενο διάστημα θα διερευνήσουμε τους όρους και τις προϋπόθεσης για ένα πιο μόνιμο οριζόντιο συντονισμό του κινήματος στην πόλη μας.
Ο συντονισμός αυτός περιλαμβάνει σωματεία , εργατικά σχήματα, συνδικαλιστές, κινήσεις πόλης και περιφέρειας, στέκια, λέσχες, πολιτικές οργανώσεις, που βρεθήκαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια ενάντια στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές  και τελευταία στη μάχη του καλοκαιριού για το ΟΧΙ του λαού μας και τη μη ψήφιση του 3ου μνημονίου. Ένα κίνημα το οποίο έχει αντικειμενικά πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να καλυφθεί μέσα μόνο από συνδικαλιστική δράση. Απαιτεί ένα ευρύτερο αγωνιστικό μέτωπο που θα παλεύει για αντίσταση και ανατροπή αυτής της βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής.
Επίσης αυτός ο συντονισμός θα είναι μια προσπάθεια τόνωσης της «κοινωνικής και αγωνιστικής αυτοπεποιθήσεις» του κινήματος στην πόλη μας. Γιατί δυστυχώς, το προηγούμενο διάστημα, ήταν περίοδος μεγάλων διαψεύσεων για το εργατικό και λαϊκό κίνημα. Για να μην επικρατήσει ένα κλίμα «αγωνιστικής ανημποριάς και αποστράτευσης από τις μάχες για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών μας κατακτήσεων».
Την Παρασκευή 16 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, όπου θα οριστικοποιηθούν οι ημερομηνίες των δράσεων μας.
 
Λέσχης Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού