Τετάρτη 22.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: όλοι στη διαμαρτυρία στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

19.07.2017

Στη φυλακή παραμένουν Ηριάννα και Περικλής!
Κράτος με τρομονόμο, δικαιοσύνη σε κώμα και αθώοι χωρίς αναστολή
“Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη”. HΡΙΑΝΝΑ

Με πλειοψηφία 3-2, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ. (οι δύο δικαστές που μειοψήφισαν είχαν την άποψη να αντικατασταθεί η έκτιση της ποινής με περιοριστικούς όρους).

Πρόκειται για ένα ακόμα δικαστικό σκάνδαλο. Για μια πρόκληση στο σύνολο του ελληνικού λαού.
Νωρίτερα ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί αρνητικά για την αναστολή, ο ίδιος εισαγγελέας που είχε προτείνει αναστολή των ποινών στις υποθέσεις: για τα δομημένα ομόλογα, για το «noor1», ο ίδιος που είχε προτείνει την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, κρίνοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέα εγκλήματα.
Να υπενθυμίσουμε ότι και οι δύο νέοι ενεπλάκησαν σε μια καφκικού τύπου σκευωρία(ενορχηστρωμένη από την αντιτρομοκρατική και εκτελεσμένη άψογα κατά πως φαίνεται από τη δικαστική εξουσία), αφού καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, λόγω των κοινωνικών τους σχέσεων με αθωωθέντα, που είχε αρχικά κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Μάλιστα η αρχική καταδικαστική απόφαση στηρίχτηκε αποκλειστικά στη μερική ταυτοποίηση γενετικού υλικού, στοιχείο ανεπαρκέστατο για αντίστοιχου τύπου καταδίκες.
Στο άκουσμα της απόφασης, φίλοι, συγγενείς και αλληλέγγυοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Δάκρυα και οργή πλημμύρισαν την αίθουσα, εντός της οποίας ακούστηκαν συνθήματα εναντίον της έδρας.
Η απόφαση αυτή δεν είναι μόνη της. Αποτελεί συνέχεια της απόφασης του Αρείου Πάγου που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να μην πληρώνουν τους εργαζόμενους τους, των αποφάσεων που έχουν βγάλει «συνταγματικά» τα μνημόνια και πολλών άλλων πρόσφατων ποινικών δικαστικών αποφάσεων για καταδίκες διαδηλωτών, νεολαίων, απεργών. Αποτελεί την απόδειξη ότι κοινωνική εξαθλίωση και καταστολή βαδίζουν μαζί και υπηρετούνται από όλους τους φορείς των εξουσιών διαλύοντας κάθε αντίθετη αυταπάτη.
Η συνέχειας του κράτους, της καθεστηκυίας τάξης και της κυρίαρχης ιδεολογίας από το πολιτικό σύστημα, δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει ύστερα από την απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Εφετείου για τη Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ.
Τα κατασκευασμένα στοιχεία από την αντιτρομοκρατική και σε αυτή την περίπτωση ελέω τρομονόμου χρησιμοποιήθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη για να παραδοθούν με τιμές παρακράτους και χωρίς αναστολή πάλι δυο νέοι άνθρωποι στον τιμωρητικό εγκλεισμό των φυλακών.
Αν η κρατική καταστολή νίκησε άλλη μια φορά σήμερα είναι γιατί η ελληνική δικαιοσύνη βρίσκεται σε παρατεταμένο κώμα νοσηρής καταστολής διασωληνωμένη, χωρίς αναστολή.
Κάποιοι το επιτρέπουν με τις εφαρμοσμένες πολιτικές τους, οι οποίες δεν αποτελούν πταίσμα αλλά κακουργηματική εγκληματική ενέργεια θυματοποιώντας αθώους και αθώες.
Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό μη πέφτει κάνεις από τα σύννεφα όταν κυκλοφορούν ανάμεσα μας, με αναστολή, έμποροι ναρκωτικών, έμποροι όπλων, καταχραστές δημοσίου χρήματος, εκβιαστές, βιαστές, παιδόφιλοι, φονιάδες χρυσαυγίτες.
Οι κακοί, Ηριάννα και Περικλής, είναι μέσα, κοιμηθείτε ήσυχοι… έχουμε τρομονόμο να μας φυλάει.
-ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΙΑΝΝΑΣ Β.Λ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ Μ.

-ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ
Καλούμε σε συγκέντρωση στα Τρίκαλα, Τετάρτη 19 Ιούλη , 8 μμ πλατεία Ρήγα Φεραίου.
ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ