Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ο δήμαρχος της Λέσβου άφησε τους Τσίπρα-Σουλτς κι έπεσε στη θάλασσα να σώσει πρόσφυγες

05.11.2015 /

Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, είδε από το αυτοκίνητό του δυο ναυαγούς στα ανοιχτά να ζητούν βοήθεια και δεν δίστασε στιγμή, παρά τα επίσημα καθήκοντά του
Την αυταπάρνηση με την οποία η Λέσβος αντιμετωπίζει εδώ και πολύ καιρό το προσφυγικό ζήτημα ανέδειξε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Γαληνός, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρωί της Πέμπτης, ενώ ακολουθούσε την αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που επισκέπτονται την Μυτιλήνη και πήγαιναν στο κέντρο καταγραφής προσφύγων στη Μόρια, εντόπισε δύο ναυαγούς να ζητούν βοήθεια, στο ύψος της Βαρειάς.

Όπως μεταδίδει τοπικό site ο δήμαρχος σταμάτησε το αυτοκίνητο, αμέσως γδύθηκε κι έπεσε στη θάλασσα. Παράλληλα είχε δοθεί σήμα και στο λιμενικό σώμα να σπεύσει στο σημείο που οι δύο πρόσφυγες είχαν ναυαγήσει και με την βοήθεια και βάρκας ψαρά που ξεκίνησε από κοντινό λιμανάκι, οι πρόσφυγες περισυνελέγησαν ασφαλείς.

«Ο δήμαρχος που έμεινε με το φανελάκι και ως γνωστόν είναι δεινός κολυμβητής και πρώην πρωταθλητής στο πόλο, όχι μόνο δεν ακολούθησε την επίσκεψη των δύο ηγετών στη Μόρια, αλλά παρέμεινε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη στο σημείο μέχρι να βεβαιωθεί ότι η υγεία των ναυαγών προσφύγων είναι εντάξει και αναμένεται τώρα με άλλα ρούχα να υποδεχτεί τους Τσίπρα και Σουλτς στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.