Σάββατο 18.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκλονίζει η μαρτυρία του γιου για τους γονείς – τέρατα στη Λέρο

31.05.2018 /

Τις μαρτυρικές στιγμές που έζησε στα χέρια των γονιών του τόσο ο ίδιος, όσο και τα αδέλφια του, αποκάλυψε ο μεγάλος γιος της οικογένειας από τη Λέρο, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα την κοινή γνώμη.

Οι περιγραφές του για τον εφιάλτη που έζησε στο σπίτι-κολαστήριο, συγκλονίζουν. Ο νεαρός, έσπασε τη σιωπή του και μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, είπε ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε μέχρι τα 23 χρόνια του. Αυτός μαζί με τον αδερφό του, που έχει νοητική υστέρηση, έτρωγαν το περισσότερο ξύλο από τον πατέρα τους.

Για την σεξουαλική κακοποίηση της αδερφής του ανέφερε ότι το κορίτσι ντρεπόταν και δεν ήξερε σε ποιον να μιλήσει.

«Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία…».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, λέει ότι κάποια στιγμή, τον είχε χτυπήσει και με σίδερο στο κεφάλι.

«Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο….»

Ο 27χρονος λέει ότι η μητέρα του είχε κάνει πριν από κάποια χρόνια απόπειρα αυτοκτονίας.

«Μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό,τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε…»

Για τη σεξουαλική κακοποίηση, ο μεγάλος αδερφός, υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε.

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή… Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου».

Σε ερώτηση για το πότε ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την αδερφή του, ο 27χρονος απάντησε ότι όπως έμαθε, αυτό συνέβαινε από τα 9 χρόνια της…

“Δεν ήξερε πού να μιλήσει το παιδί. Ντρεπόταν».