Κυριακή 26.09.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σοκάρουν οι γονείς – τέρατα στη Λέρο – Τι είπαν στον εισαγγελέα

29.05.2018

Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο γονείς από τη Λέρο, οι οποίοι κατηγορούνται πως βίαζαν τα ανήλικα παιδιά τους. Και στους δύο ασκήθηκαν ποινικές διώξεις  σε βαθμό κακουργήματος από τον εισαγγελέα και οδηγήθηκαν στον ανακριτή για να απολογηθούν.Τελικά, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι μεταμέλειας.
Αυτά τα οποία ανέφερε στο ζευγάρι στην προανακριτική απολογία του, λύγισαν ακόμα και τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι γονείς κακοποιούσαν σεξουαλικά τα δύο από τα τέσσερα παιδιά τους. Δηλαδή το αγόρι, ηλικίας 24 ετών, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση και την 13 ετών κόρη τους. Σημειώνεται πως ο μεγαλύτερος γιος τους (27 χρόνων) δεν άντεξε αυτά τα οποία έβλεπε στο σπίτι και εγκατέλειψε την οικογένεια. Σχετικά με το τέταρτο παιδί, ένα 8χρονο αγοράκι, το ανέλαβε η θεία του, η οποία και έκανε τις καταγγελίες στις Αρχές.

Πατέρας και μάνα, περιέγραψαν στις ανακριτικές αρχές τις αρρωστημένες πράξεις τους με λεπτομέρεια. Όπως είπαν στους αστυνομικούς, «βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν».
Αρκετό ξύλο φαίνεται πως είχε φάει από τους δυο γονείς και ο 8χρονος γιος τους. Σχετικά με την κατάσταση των παιδιών σήμερα, τοπικές πηγές αναφέρουν πως το κοριτσάκι παρόλο που βρίσκεται με τη θεία του, δεν έχει βγάλει μιλιά. Επίσης αρνείται να φάει και να πιει.

Η ανακοίνωση από  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για το περιστατικό 
Ανακοίνωση με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση της βάναυσης κακοποίησης των ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους στη Λέρο εξέδωσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την οποία ενημερώνει ότι ουδέποτε φιλοξενήθηκε η 13χρονη κόρη της οικογένειας σε κάποιο από τα Σπίτια του οργανισμού, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο», τον Μάιο του 2017, είχε λάβει καταγγελία στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες.
Τον Ιούλιο του 2017, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για κάθε περιστατικό κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να ερευνήσουν την κάθε υπόθεση, συνεχίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως το ζευγάρι συνελήφθη την Κυριακή στη Λέρο με την κατηγορία ότι βίαζε τα δύο ανήλικα παιδιά του, έπειτα από καταγγελίες της αδελφής της μητέρας. Η υπόθεση έχει συγκλονίσει όλο το νησί, ενώ τα στόματα τα οποία «άνοιξαν» μετά την αποκάλυψη του θέματος, αναφέρουν πως όλοι ήξεραν αλλά κανείς δεν μίλαγε.

πηγή:zougla.gr