Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Και οδηγό έχει και… τρακάρει… Ας σοβαρευτούμε επιτέλους!!!

26.11.2015

Τελικά το λεωφορείο δεν είναι χωρίς οδηγό… απλά δεν έχει τιμόνι… Αυτό μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ σήμερα ο Δήμος Τρικκαίων με ανακοίνωση του, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το ανέβασμα του λεωφορείου στο πεζοδρόμιο… αλλά τελικά το σταμάτησε λίγο πριν πάρει «αγκαλιά» τον περιπτερά με τα τσιγάρα και τις… σοκολάτες.

«Το όχημα δεν συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν πολίτη, δεν χτύπησε πουθενά. Στη διάρκεια του συμβάντος – που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα – υπήρχε χειριστής στο όχημα, κατάλληλα εκπαιδευμένος για να το ακινητοποιεί σε περίπτωση απώλειας ελέγχου». Μόνο που κύριοι της δημοτικής αρχής ακόμη και τα πιο μεγάλα τροχαία, σε κλάσματα δευτερολέπτου γίνονται και δεν περιμένει να περάσει κανείς καμιά ώρα… μέχρι να αποφασίσει το κέντρο ελέγχου… να τρακάρει.

Ακόμη και όσοι στηρίξαμε το πρωτοποριακό αυτό εγχείρημα, θέταμε ως πρώτη και αδιαμφισβήτητη προτεραιότητα, την ασφάλεια των πολιτών. Αν είναι για την προβολή της πόλης και για τα 400 χιλιάρικα να θρηνήσουμε και θύματα… καλύτερα να τα ακινητοποιήσετε ως… τουριστική ατραξιόν κ. Δήμαρχε. Και επειδή εμένα με τρομάζει η ιδέα πως «έχουν ταξιδέψει με το Λεωφορείο, εκατοντάδες παιδιά και πολίτες», όπως και εσάς σαν γονιό φαντάζομαι, διασφαλίστε πρώτα 100% την ασφάλεια των πολιτών και μετά ανεβάστε σε αυτά κόσμο. Η διαφήμιση και η δυσφήμηση, στην προκειμένη περίπτωση, είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η ασφάλεια και τα γρήγορα αντανακλαστικά των συστημάτων, είναι το πρώτο άμεσο «κέρδος» του σημερινού συμβάντος με το πιλοτικό πρόγραμμα για το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό. Διότι αμέσως μόλις αυτό παρέκλινε της πορείας του για ελάχιστα εκατοστά, το όχημα ακινητοποιήθηκε με βάση τον προγραμματισμό του και τα συστήματα ασφαλείας. Το όχημα δεν συγκρούστηκε με κανένα αντικείμενο, δεν ήλθε σε επαφή με κανέναν πολίτη, δεν χτύπησε πουθενά. Στη διάρκεια του συμβάντος – που διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα – υπήρχε χειριστής στο όχημα, κατάλληλα εκπαιδευμένος για να το ακινητοποιεί σε περίπτωση απώλειας ελέγχου. Αυτός ο χειριστής βρίσκεται στο όχημα καθημερινώς, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε κάθε δρομολόγιο. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, εξάλλου, το έχουν ήδη επισκεφτεί και έχουν ταξιδέψει με το Λεωφορείο, εκατοντάδες παιδιά και πολίτες, από τις 10 Νοεμβρίου – ημέρα πραγματοποίησης των εγκαινίων – μέχρι σήμερα. Ο Δήμος Τρικκαίων και όλοι οι συντελεστές της κοινοπραξίας του πρωτοπόρου προγράμματος CityMobil2, συνεχίζουν να λαμβάνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τον νόμο και τα οποία απαιτούνται, προκειμένου να συνεχιστεί – όπως συνέβαινε μέχρι τώρα – η απρόσκοπτη και συνεχής λειτουργία του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό. Το παγκόσμιας εμβέλειας αυτό πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί το επόμενο βήμα της τεχνολογίας και είναι αυτονόητο ότι, λόγω της φύσης του, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Για τον λόγο αυτόν, εξάλλου, οι αρμόδιοι μηχανικοί ήδη εξετάζουν σε βάθος τα αίτια της ελάχιστης αυτής απόκλισης από την πορεία του οχήματος. Οι δε απαραίτητες δοκιμές συνεχίζονται και στη διάρκεια της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στη χώρα, στον 5ο Μύλο των Ξωτικών, καθώς από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 τα Τρίκαλα υποδέχονται με χαμόγελο τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό».
Από το γραφείο Τύπου