Κυριακή 03.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσιάστηκε το νέο leader στην Πύλη

24.06.2016

leader_piliΠραγματοποιήθηκε η διαβούλευση στην αίθουσα του Δημοτικού  Συμβουλίου Πύλης, χθες Πέμπτη το απόγευμα στις 6:30, για τον σχεδιασμό του νέου τοπικού προγράμματος  CLLD/ Leader,  πουσυνδιοργάνωσαν  ο Δήμος Πύλης και η  Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ Ο.Τ.Α.

Η διαβούλευση έγινε παρουσία του Δημάρχου Πύλης & των Αντιδημάρχων, στελεχών των Υπηρεσιών του Δήμου, του Δ/ντή του ΚΕΝΑΚΑΠ κ. Παν. Πάτρα, του Υπ/ντή κ. Βάϊου Κουτή & τηςκας Γλυκερίας Θυμιάκου στελέχους της Εταιρείας, ενώ κατόπιν ακολούθησε ευρεία ενημέρωση των Φορέων του Δήμου Πύλης και του κοινού.

Κατά την ομιλία του ο κ. Πάτρας, είπε μεταξύ άλλων, ότι ο βασικός σκοπός της σημερινής διαβούλευσης – ενημέρωσης, είναι να ακουσθούν & προταθούν  από πλευράς Δήμου, καινοτόμες δράσεις, ώστε να αλλάξει κάποτε η «μίζερη» έως τώρα ζωή μας, χωρίς να μένουμε στα ήδη γνωστά μέχρι τώρα «μονοπάτια». Ευχής έργον θα ήταν η εκμετάλλευση του πρωτογενούς τομέα της περιοχής, η λεγόμενη &αγροτοδιατροφή, στοχεύοντας στην αναδιάταξη του αγροτοδιατροφικού μοντέλου, συνδέοντάς το όλο αυτό, με τον παράγοντα, τοπική «γαστρονομία».

leader_pili2Οι προτάσεις του Δημάρχου κ. Μαράβα, σε πρώτη φάση, αφορούσαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, στην αξιοποίηση της τοποθεσίας «Καταρράκτες» στην Παλαιοκαριά & στην κατασκευή αθλητικού κέντρου στο Βροντερό.

Στα σχέδια επίσης του Δημάρχου, είναι & η αξιοποίηση του Φαρμακοτριβείου στην Πιαλεία, που συνδέεται με τον Ασκληπιό καθώς και ανάδειξη στον χώρο της Τ.Κ.  Γόμφων, όπου η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως από το 2000 ακόμη, αξιολογότατα ευρήματα.

Το ύψος της χρηματοδότησης  για το νέο Leader, όσον αφορά στο Νομό Τρικάλων, ανέρχεται στο ύψος των 10.000.000€, εκ των οποίων τα 2.500.000€ θα απορροφηθούν από τους τέσσερις Δήμους, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί στους ιδιώτες. Από το συγκεκριμένο έργο, εξαιρείται το πολεοδομικό συγκρότημα των Τρικάλων.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΗΣ

 

[fbcomments]