Τρίτη 25.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πλημμύρισαν τους δρόμους οι λαζαρίνες με παιδικά χαμόγελα και χαρούμενες φωνούλες

02.04.2015

Από νωρίς σήμερα το πρωί οι δρόμοι της πόλης γέμισαν και πλημμύρισαν κυριολεκτικά από χαρούμενες κοριτσίστικες παιδικές φωνούλες που τραγουδούσαν μόνες ή με παρέα σε σπίτια και καταστήματα τον «Λάζαρο»,προσδίδοντας μια ιδιαίτερα γιορτινή και χαρούμενη εικόνα στην πόλη.

Πραγματικά όπου γύριζες το βλέμμα σου έβλεπες μπουλούκια από παρέες κοριτσιών που μοίραζαν χαρά και χαμόγελα.

Βέβαια όλοι οι δρόμοι κατέληγαν στο Πνευματικό κέντρο, όπου όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση με διαγωνιστικό χαρακτήρα «Λαζαρίνες 2015»,που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με το Σύλλογο φίλων Λαογραφικού Μουσείου Τρικάλων.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συνεχίσει και να διαδοθεί το έθιμο της Λαζαρίνας στις νεότερες γενιές μέσα από τη βιωματική συμμετοχή των παιδιών όπου ενεργοποιούνται να στραφούν στις παλιότερες γενιές για να μάθουν τόσο το στόλισμα του καλαθιού, όσο και τα τοπικά παραδοσιακά κάλαντα και τα παινέματα. Κάθε χρόνο βραβεύεται από ειδική επιτροπή τα τρία καλύτερα τραγούδια, τα τρία  καλύτερα στολισμένα καλάθια και οι τρείς καλύτερες ομαδικές παρουσίες (καλάθι και τραγούδι).

Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Δ.Π.