Παρασκευή 27.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τσίπρας: Ασπιρίνες και κοροϊδία η βοήθεια της κυβέρνησης – φωτο – video

17.06.2020

Η Λαζαρίνα που διοικητικά ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά το Κιλελέρ. Εκεί, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Γιώργος Βαϊόπουλος, ξενάγησε τον κ. Τσίπρα στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού, ενώ στη συνέχεια,

Την ανάγκη στήριξης της παραγωγής μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας στην Λαζαρίνα Καρδίτσας.

Τον πρώην πρωθυπουργό υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιώργος Βαϊόπουλος, μέλη του Δ.Σ. αλλά και βουλευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρουσία αρκετών κατοίκων της περιοχής, ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», συζητώντας μαζί με τους πολίτες για αυτό και την εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο οικονομικό πεδίο της χώρας με την πανδημία.

Ο κ. Τσίπρας ήταν σκληρός στην κριτική του όσον αφορά στα μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων χαρακτηρίζοντας τα  «μέτρα ασπιρίνες, αυτά είναι μέτρα κοροϊδίας για αυτό λοιπόν εμείς θέλουμε με τη σημερινή μου επίσκεψη εδώ και παρουσία να υπογραμμίσουμε την ανάγκη να ενισχυθεί ουσιαστικά ο κτηνοτροφικός κόσμος ο κόσμος του μόχθου και της παραγωγής δεν είναι αόρατοι άνθρωποι, είναι κομμάτι του τόπου πρέπει να στηριχθεί για να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά η ελληνική οικονομία, διότι επαναλαμβάνω το μεγάλο πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν παράγουμε.

Δεν παράγουμε, δεν εξάγουμε, δεν δίνουμε υπεραξία στα προϊόντα μας. Προϊόντα ποιοτικά τα οποία θα μπορούσαν να έχουν μα πολύ καλύτερο πλασάρισμα στην αγορά και αυτό είναι ένα κρίσιμο και μεγάλο ζήτημα, συνολικό ζήτημα στρατηγικής το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, πρέπει να το δούμε το επόμενο διάστημα».

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,, αναφερόμενος στην αξιοποίηση των πόρων, είπε πως βλέπουμε να υπάρχει μια τάση στήριξης ημέτερων, να υπάρχει χρήμα για να «μπουκώνει» ΜΜΕ ανύπαρκτα και να διαμορφώνουν μια πλασματική εικόνα της πραγματικότητας και κατέληξε:

«Αλλά σε αυτούς που έχουν να στηριχθούν τώρα, όχι αύριο, που μπορούν να βάλουν λουκέτα στις επιχειρήσεις τους, στους ανθρώπους της παραγωγής, στους ανθρώπους του μόχθου, τα μέτρα ήταν και ανεπαρκή και αργοπορημένα και χωρίς σχέδιο». Απευθυνόμενος προς τους ανθρώπους της παραγωγής, ο κ. Τσίπρας τόνισε, «πως και πριν αντιμετωπίζατε δυσκολίες, τώρα θα αντιμετωπίσετε ακόμα περισσότερες. Και για αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ», ανέφερε, «για να κουβεντιάσουμε αυτές τις δυσκολίες και για να αναδείξουμε αυτή την αγωνία που εκπέμπει ο κόσμος της παραγωγής στον τόπο μας, για στήριξη, για χρηματοδοτικά εργαλεία, για ανάσα ρευστότητας, αλλά και για μια στρατηγική, στοχευμένη, ενίσχυσης της δραστηριότητάς σας, διότι πολύ φοβάμαι ότι το δίλημμα που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε στο τέλος του χρόνου, είναι αν θα υπάρχει λόγος να μείνει κάποιος στην ύπαιθρο και στην παραγωγή και να παράγει ή αν θα κοστίζει αυτό περισσότερο έτσι κι αλλιώς».

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πολύ έγκαιρα πρότεινε το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», το οποίο είχε ως στόχο την χρηματοδότηση από το κράτος της εργασίας και όχι της αναστολής της εργασίας και τη χρηματοδότηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με κεφάλαιο κίνησης, για να μπορέσει να ανακάμψει αμέσως μετά την πανδημία. Επίσης, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «προτείναμε και μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία, για να δοθεί ρευστότητα».

Ετικέτες: ,