Τετάρτη 22.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λάρισα: Βαριές ποινές σε δύο αδέρφια για τα 100 κιλά χασίς

08.11.2023 /

Σε κάθειρξη 12 ετών καταδίκασε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, δύο αδέρφια για την υπόθεση με τα περισσότερα από 100 κιλά κάνναβης που εντόπισαν τον περασμένο Ιανουάριο αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, αρχικά σε θαμνώδη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ -35 κιλά- και μετά από μερικές ημέρες στην ίδια περιοχή μέσα σε πλαστικά βαρέλια – 71 κιλά- .

Μάλιστα για έναν εκ των δύο κατηγορουμένων  η ποινή δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο με τα ισόβια ωστόσο να «σπάνε» και για τους δύο.

Η υπόθεση ξεκινά στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου όταν ένας κυνηγός ειδοποίησε τους αστυνομικούς για σακούλες κάνναβης που βρήκε στο διάβα του σε αγροτική – θαμνώδη περιοχή του Δήμου Κιλελέρ. Η ποσότητα που εντόπισαν οι αστυνομικοί ήταν νάιλον συσκευασίες με ποσότητες αποξηραμένης κάνναβης σε φούντα, συνολικού βάρους 35 κιλών και 822 γραμμαρίων.

Τα ναρκωτικά από την πρώτη επιχείρηση της αστυνομίας

Στη συνέχεια και  σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της αστυνομίας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιτήρησης του σημείου από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, κατελήφθη στις 24 Ιανουαρίου ένας εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος μετέβη εκεί με αυτοκίνητο, που οδηγούσε άγνωστο άτομο, το οποίο διέφυγε με το όχημα μετά την αποβίβαση του συλληφθέντος.

Το άτομο που οδηγούσε το όχημα ήταν τελικά, σύμφωνα με μαρτυρία αστυνομικού ο αδερφός του πρώτου συλληφθέντα ο οποίος βρέθηκε και αυτός με τη σειρά του κατηγορούμενος όπως και ο αδερφός του για το αδίκημα της «ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, με τις μορφές της κατοχής και αποθήκευσης, με προσδοκώμενο όφελος που υπερβαίνει το ποσό των 75.000 ευρώ».

Τα ναρκωτικά από την δεύτερη επιχείρηση της αστυνομίας

Η δεύτερη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε την πρώτη Φεβρουαρίου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου μέσα σε πλαστικά βαρέλια που ήταν θαμμένα στο έδαφος. Συνολικά κατασχέθηκαν πενήντα νάιλον συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη, συνολικού βάρους 51.742 γραμμαρίων, καθώς και ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους  20 κιλών.

Τα ναρκωτικά από την δεύτερη επιχείρηση της αστυνομίας

Η υπεράσπιση για τον πρώτο κατηγορούμενο ισχυρίστηκε πως ο νεαρός είναι τοξικομανής και στην ουσία έκανε εξυπηρέτηση στον προμηθευτή του για να απαλλαγεί από κάποιο χρέος. Για τον δεύτερο κατηγορούμενο, σύμφωνα με τις καταθέσεις συγγενικών του προσώπων, τη μέρα της σύλληψης του αδερφού του, δεν βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο και σύμφωνα με την υπεράσπιση δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με την ποσότητα των ναρκωτικών που εντόπισαν οι αστυνομικοί. Μάλιστα για τον δεύτερο κατηγορούμενο ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του.

Ωστόσο το δικαστήριο έκρινε και τους δύο κατηγορούμενους ένοχους – για τον δεύτερο μειοψήφησε ένας δικαστής- και επέβαλε σε αμφότερους κάθειρξη 12 ετών αναγνωρίζοντας τους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη για τον πρώτο κατηγορούμενο με αποτέλεσμα να επιστρέψει στη φυλακή μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Κ.Κοντοκώστας 

larissanet.gr

[fbcomments]