Κυριακή 03.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παράσταση διαμαρτυρίας των Θεσσαλών κτηνοτρόφων στον Αγοραστό

16.11.2021

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας συγκεντρώθηκαν, σήμερα Τρίτη (16/11), οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας, σε μια πρώτη συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, για τα προβλήματα του κλάδου τους. Στα μέλη της διοίκησης που βρέθηκαν στη Λάρισα να επιδώσουν το ψήφισμα, ήταν ο Γιώργος Βαϊόπουλος πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, o Γιάννης Κουτής πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τρικάλων και η Βίκυ Σαργιώτη εκπρόσωπος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Πύλης.

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων της χώρας κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις έδρες των περιφερειών και καταθέτουν κοινό υπόμνημα με τα αιτήματά τους, όπως αποφάσισε η Συντονιστική Ομάδα Εργασίας Κτηνοτρόφων (ΣΟΕΚ).

Τα αιτήματά τους είναι:

  • Ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής τους.
  • Απόσυρση των άρθρων της ΚΥΑ 873/55993/26.5.2015  όπως αυτή τροποποιήθηκε από την 1217/264725/27.09.2021, στα σημεία που αφορούν τους κτηνοτρόφους και επαναξιολόγησή τους. Διατήρηση μόνο των άρθρων που αφορούν τους επιτήδειους κερδοσκόπους των ενισχύσεων.
  • Κατανομή Εθνικού αποθέματος.
  • Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου για ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα.
  • Μόνιμη μειωμένη τιμολόγηση του ρεύματος των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.
  • Εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς και επιτροπές του ΥΠΑΑΤ και στη διαδικασία διαβούλευσης για την ΚΑΠ 2021-2027.

 

[fbcomments]