Τετάρτη 25.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεσάγγαλα: Έμαθε ότι πέθανε ο φίλος του και πήγε να τον κλέψει με την σύντροφό του

02.02.2020

Λάρισα: Έμαθε ότι πέθανε ο φίλος του και πήγε να τον κλέψει με την σύντροφό του. Ο 50xpovos συλληφθείς υπήρξε γνωστός του εκλιπόντα και μάλιστα -σύμφωνα με πληροφορία της «Ε»- από τους πρώτους που προσέτρεξαν στο Αγροτικό Ιατρείο Μεσαγγάλων για να πληροφορηθούν την κατάσταση της υγείας του 56χρονου που τελικά πέθανε αιφνιδίως. Σύμφωνα με την έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών, ο 50xpovos όταν έμαθε για τov θάνατο του φίλου του, φαίνεται πως το πρώτο πράγμα που σκέφθηκε ήταν να… κλέψει τα υπάρχοντά του.

Έτσι μαζί με τη 43χρονη συμβία του διέρρηξαν το σπίτι του πεθαμένου και έκλεψαν ό,τι τoυs φάνηκε χρή­σιμο. Έναν ανεμιστήρα, μια σόμπα, μια τηλεόραση, ένα φορητό μέσο αναπαραγωγής μουσικής, τρία κινητά τηλέφωνα, μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, 70 ευρώ κι ένα τσανάκι ώμου που περιείχε ατομικά έγγραφα του εκλιπόντος.

Αστυνομικοί κατέσχεσαν τα κλοπι­μαία προκειμένου να αποδοθούν στους οικείους του θανόντα που δεν πίστευαν την εξέλιξη, όπως έκπληκτοι έμειναν και οι αστυνομικοί όταν χρειάσθηκε να συλλάβουν τον φίλο του νεκρού ως τον δράστη της απίστευτης διάρρηξης  που αποκαλύφθηκε όαν απαιτήθηκε από την αστυνομία η… σφράγιση του σπιτιού.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟΥ

Την περασμένη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, ο άτυχος 56xρovos αισθάνθηκε δυσφορία και για την πα­ροχή πρώτων βοηθειών μετέβη στο Αγροτικό Ιατρείο Μεσαγγάλων. Σύμ­φωνα με πληροφορία τns «Ε», χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή στον 56χρονο ο oπoίoς -σύμφωνα με μαρτυρίες ενώ βγήκε έξω από το Ιατρείο για «να πάρει μια ανά­σα», κατέρρευσε και απεβίωσε. Κατά άλλους έλαβε φαρμακευτική αγωγή και θα ανέμενε ασθενοφό­ρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ο 56xpovos, σύμφωνα με πληρο­φορίες ενώ μετέβαινε σιο Αγροτικό Ιατρείο φαίνεται πως επικοι­νώνησε με γνωστούς του για να τους ενημερώσει πωςs δεν αισθάνεσαι καλά και, μεταξύ άλλων που προσέτρεξαν στο Αγροτικό Ιατρείο για να πληροφορηθούν την κατάσταση της υγείας του ήταν και ο διαρρήκτης.

Μετά τον θάνατο, συγγενείς του εκλιπόντος διαπίστωσαν πως αντιμετώπιζαν ένα πρόβλημα αφού κατά τα προβλεπόμενα, για να τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία απαιτείται είτε βεβαίωση ιατρού – είτε βεβαίωση ιατροδικαστή (σ.σ. ανάλογα με τις συνθήκες θανάτου). Έγγραφα που δεν διέθεταν και δεν θα μπορούσε να γίνει η κηδεία. Έτσι την επόμενη ημέρα, την Τρίτη το μεσημέρι, συγγενής του εκλιπόντα μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών για να δηλώσει τον θάνατο του 56χρονου.

Μετά από εντολή εισαγγελέα αστυνομικοί μετέβησαν στο σπίτι του 56χρονου για να του το σφρα­γίσουν, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, καθώς ο θάνατός του δεν αναφέρθηκε αμέσως στην ΕΛ.ΑΣ. αλλά την επόμενη ημέρα όταν διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει η ταφή.

Αργά το μεσημέρι της  Tρίτης, αστυνομικοί ασφαλείας του Τμήματος Τεμπών μετέβησαν στην οικία του θανόντα στα Μεσάγγαλα, για να διαπιστώσουν ότι άγνωστοι αφού διέρρηξαν την κεντρική είσο­δο, έκλεψαν αντικείμενα της οικοσκευής.

Σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματos Τεμπών, δράστης της κλοπής ήταν ο… φίλος του πεθαμένου που όταν έμαθε για τον θάνατο έσπευσε με τη συμβία του στο σπίτι του νε­κρού για να κλέψουν τα υπάρχοντά του. Ηλεκτρικές συσκευές λίγα μετρητά, κινητά τηλέφωνα, μια μοτοσικλέτα, το τσαντάκι του νεκρού και καθότι παράλια, δεν θα άφηναν στο σπίτι του νεκρού τον… ανεμιστήρα. Ο 50χρονος και η 43χρονη συμβία του, συνελήφθησαν για να αφεθούν στη συνέχεια ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή καθότι έχουν ένα ανή­λικο παιδί. Τα κλεμμένα κατασχέθηκαν από τoυs αστυνομικούς για να αποδοθούν στους συγγενείς του εκλιπόντα.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία