Δευτέρα 05.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λάρισα: Πατέρας ρομά γρονθοκόπησε δασκάλους και έστειλε Γυμναστή στο νοσοκομείο

11.05.2022 /

Πανικός σε δημοτικό σχολείο στη συνοικία της Νέας Σμύρνης λίγο μετά  τη μία το μεσημέρι της Τετάρτης όταν πατέρας ρομά εισέβαλε σε έξαλλη κατάσταση στο 11ο δημοτικό σχολείο και άρχισε να χειροδικεί αδιακρίτως σύμφωνα με μαρτυρίες σε βάρος δασκάλων και ενός γυμναστή ο οποίος μάλιστα κατέληξε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Γενικό νοσοκομείο Λάρισας , ενώ αίματα υπήρχαν στο χώρο της εισόδου των σχολικών αιθουσών.

 

Πανικός σε σχολείο στη Ν. Σμύρνη στη Λάρισα- πατέρας ρομά εναντίον δασκάλων- έστειλε Γυμναστή στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας θεώρησε ότι κάποιος εκπαιδευτικός χειροδίκησε εις βάρος του παιδιού του που είναι μαθητής στο συγκεκριμένο σχολείο και για αυτό το λόγο εισέβαλε μαινόμενος.
Η Θεσσαλία τηλεόραση βρέθηκε στο χώρο του σχολείου όπου οι εκπαιδευτικοί μιλούν για ένα καθεστώς τρομοκρατίας καθώς είναι η πέμπτη φορά που δέχονται επίθεση στο συγκεκριμένο διδακτήριο. Ο πρόεδρος των δασκάλων της Λάρισας Δημήτρης Παπαποστόλου πυ έσπευσε το μεσημέρι στο σχολείο ανέφερε ότι το περιστατικό είναι απαράδεκτο και θα υπάρξει αντίδραση από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Πανικός σε σχολείο στη Ν. Σμύρνη στη Λάρισα- πατέρας ρομά εναντίον δασκάλων- έστειλε Γυμναστή στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Στο χώρο της εισόδου του σχολείου υπήρχαν αίματα, ενώ ο Γυμναστής που προσπάθησε να ηρεμήσει τον πατέρα που ήταν σε έξαλλη κατάσταση δέχθηκε απρόκλητα γρονθοκοπήματα με αποτέλεσμα να καταλήξει στα επέιγοντα του ΓΝΛ. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επέστρεψε στο σχολείο και καταδίκασε την ενέργεια που δεν τιμά, όπως είπε την κοινότητα των ρομά στην περιοχή και θα πρέπει τέτοιες συμπεριφορές να απομονωθούν από τους ίδιους…

Πανικός σε σχολείο στη Ν. Σμύρνη στη Λάρισα- πατέρας ρομά εναντίον δασκάλων- έστειλε Γυμναστή στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)

Εκπαιδευτικός ανέφερε πως ο μικρός μαθητής είχε μία μικρή αμυχή πάνω από το μάτι και επέστρεψε μετά το σχόλασμα στο σπίτι ενώ στη συνέχεια ο πατέρας του εισέβαλε στο σχολείο χωρίς καν να ζητήσει κάποιες εξηγήσεις, αν αυτό έγινε μετά από κάποιο ατύχημα. Ααντίθετα -άρχισε να γρονθοκοπεί όποιον έβρισκε μπροστά του. Μάλιστα ανέφερε πως το μικρό παιδί στη θέα του μαινόμενου πατέρα που χτυπούσε όποιον έβρισκε μπροστά του έβαλε τα κλάματα και το πήρε στην αγκαλιά της η μητέρα του να το ηρεμήσει.

Άγνωστο παραμένει αν τελικά θα υποβληθούν μηνύσεις, καθώς και στους εκπαιδευτικού επικρατεί ένα κλίμα φόβου, όλοι όμως ζητούν να υπάρξει προστασία ώστε να επανέλθει η ηρεμία στη σχολική κοινότητα

thessaliatv.gr

[fbcomments]