Κυριακή 28.11.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αντιδράσεις στο Περιφερειακό για τα αιολικά στα Αγραφα

11.07.2018 /

Το θέμα της λειτουργίας των αιολικών πάρκων στα Άγραφα, απασχόλησε στην τελευταία συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Τόσο εκπρόσωποι της κίνησης κατά της δημιουργίας αυτών όσο και εκπρόσωποι παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι συνέπειες για τον ορεινό όγκο και το φυσικό περιβάλλον θα είναι καταστροφικές, συμπληρώνοντας ότι δεν θα έρθουν στο προσκήνιο τα πλεονεκτήματα που υποστηρίζουν οι κατασκευάστριες εταιρείες, αλλά και ότι οι ζημιές στον ορεινό όγκο θα είναι τεράστιες κάνοντας λόγο παράλληλα και για χαρακτηρισμό της περιοχής ως «Natura».

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στάθηκε στο γεγονός ότι η υπόθεση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τόνισε δε χαρακτηριστικά πως και ψήφισμα να εκδόσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το θέμα βρίσκεται στην αρμοδιότητα του υπουργού και κάπου εκεί στάθηκε και στα ζητήματα που έρχονται στο προσκήνιο με βάση το νομοσχέδιο του Κλεισθένη αλλά και στις διαφωνίες από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η γενικότερη διάθεση πάντως ήταν αρνητική για τα αιολικά πάρκα, την ώρα που ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, Σημείωσε ότι κάποιες Δημοτικές Αρχές της ευρύτερης περιοχής που εμπλέκονται στο θέμα ουσιαστικά περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να καταθέσουν την άποψή τους και για να κινηθούν ανάλογα.