Πέμπτη 23.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ανήλικος ρέκορντμαν κλοπών και διαρρήξεων στη Λάρισα

01.08.2022 /

Γεννημένος το 2004 και ανήλικος μέχρι προχθές που ενηλικιώθηκε, είχε εξελιχθεί σε πραγματικό πονοκέφαλο ιδιοκτητών αποθηκών, διαμερισμάτων και αυτοκινήτων αφού έκλεβε ότι έβρισκε, από χορτοκοπτικά μέχρι μπαταρίες οχημάτων. Με μια πρόχειρη καταμέτρηση από το καλοκαίρι του 2020 μέχρι προχθές που συνελήφθη έχοντας κλέψει μια μοτοσυκλέτα, σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθερίας, συνολικά διέπραξε περί τις 150 κλοπές και διαρρήξεις, ενώ συνελήφθη τουλάχιστον 25 φορές και ως ανήλικος αφηνόταν ελεύθερος. Μέχρι προχθές που ενηλικιώθηκε και δυστυχώς για τον ίδιο, πέρασε πλέον το κατώφλι των Φυλακών.

Έκλεβε για να τα πουλάει και «για να παίρνω ηρωίνη», όπως με ειλικρίνεια τόνισε προχθές, απολογούμενος στο μονομελές αυτόφωρο πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Χωρίς γονείς (σ.σ. ο πατέρας έχει πεθάνει και μητέρα του κατοικεί  αλλού) και χωρίς μόνιμη κατοικία ζει με τους παππούδες τους στον καταυλισμό που πολλές φορές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι ανεπιθύμητος, αφού κλέβει ακόμη και τους ίδιους τους Ρομά.

Όταν τον εξεδίωξαν από τον καταυλισμό, κοιμόταν όπου έβρισκε. Άνοιγε όλες τις πόρτες για να κλέψει. Έκλεβε για να τρώει. Φυσικά δεν πήγε ποτέ σχολείο, ενώ δεν είχε κάποιον για να τον «νοιαστεί» αληθινά ως ανήλικο παιδί. Αντίθετα από την τακτική, παραβατική δράση του, ανησυχούσε τους Τυρναβίτες που διαμαρτυρόταν για τις κλοπές, με την δημοτική αρχή να φθάνει έως τις εισαγγελικές αρχές, ενώ βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα το ίδιο… τακτικά με τους υπηρετούντες αστυνομικός. Αν και η αλήθεια είναι πως, όλα σχεδόν τα Αστυνομικά Τμήματα του νόμου όπως και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας έχουν σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του. Ειδικότητα του οι κλοπές. Αδιάφορο αν το κλαπέν αντικείμενο αφορούσε σε κινητό, σε μπαταρία οχήματος, σε χορτοκοπτικό. Ότι είχε αξία μεταπώλησης προκειμένου να αγοράσει ηρωίνη.

Συνελήφθη, σημειωνόταν 16 -05-2022 (σ.σ. σε μια από τις αμέτρητες ανακοίνωσεις της ΕΛ.ΑΣ. για το συγκεκριμένο 18χρονο) «τις μεταμεσονύκτιες ώρες στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του νομικού τμήματος Τυρνάβου, ένας ανήλικος ημεδαπός, για κλοπή.

Ειδικότερα ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να περιεργάζεται σταθμευμένα οχήματα σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης οχημάτων, ενώ στην θέα τους τράπηκε σε φυγή. Σε κοντινό σημείο, ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ στην κατοχή του και στο χώρο στάθμευσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 ποδήλατο, καθώς και 2 μπαταρίες φορτηγού, τις οποίες, όπως προέκυψε είχε αφαιρέσει την 15/6/2022 από όχημα στον Τύρναβο. Οι αφαιρεθείσες μπαταρίες αποδόθηκαν στο νόμιμο δικαιούχο τους, ενώ η προέλευση του ποδηλάτου ερευνάται.

«Έκλεψα και ένα χορτοκοπτικό…»

Προχθές οδηγήθηκε ενώπιον του Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας αφού τα μεσάνυχτα της προηγούμενης στα Δελέρια Τυρνάβου… κατελήφθη να οδηγεί κλεμμένη μοτοσικλέτα.

«Την πήρα από μία αποθήκη, πήρα και ένα χορτοκοπτικό…» τόνισε στην απολογία του, εξηγώντας προχθές στο Δικαστήριο την οικογενειακή του κατάσταση. «Κλέβω για να παίρνω ηρωίνη απάντησε με κάθε ειλικρίνεια.

Την ακραία παραβατική συμπεριφορά του 18χρονου παρατήρησε και ο εισαγγελέας της έδρας, προτείνοντας την ενοχή του. Με το Δικαστήριο να τον κηρύσσει ένοχο επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 8 μηνών και όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος, ο 18χρονος θα εκτίσει μέρος της επιβληθείσας ποινής και ειδικότερα τους 2, ενώ αναστέλλει για το υπόλοιπο της ποινής. Με τον 18χρονο, από προχθές να ανοίγει μια… ακόμη πόρτα, μόνο που αυτή τη φορά είναι του Καταστήματος Κράτησης Νέων.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία (Βαγγέλης Κακάρας)

[fbcomments]