Τρίτη 07.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ολα πιθανά για το 12χρονο προσφυγόπουλο

09.07.2018

Έχουν περάσει ήδη πέντε μέρες από τότε που δηλώθηκε η εξαφάνιση του 12χρονου προσφυγόπουλου από το κέντρο φιλοξενίας στο Κουτσόχερο Λάρισας, και ακόμη οι έρευνες δεν έχουν δώσει κάποιο αποτέλεσμα.

Διαμένοντες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Κουτσόχερο αντέδρασαν και πάλι σήμερα, θεωρώντας ότι η αστυνομία δεν πράττει αυτά που πρέπει προκειμένου να βρεθεί το παιδί, και έκλεισαν για δύο περίπου ώρες το πρωί την ΕΟ Λάρισας-Τρικάλων. οι έρευνες πάντως έχουν αποκτήσει πανελλαδικό χαρακτήρα καθώς τα στοιχεία του παιδιού έχουν μοιραστεί στη δημοσιότητα από το Χαμόγελο του Παιδιού, την ώρα που η αστυνομία έχει ερευνήσει ακόμη και σπίτια προσφύγων εντός του αστικού ιστού της Λάρισας προκειμένου να δουν αν το παιδί βρίσκεται εκεί.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα παιδί που συνοδεύεται μόνο από τη μητέρα του, καθώς ο πατέρας του βρίσκεται στα τουρκικά παράλια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί ρώτησαν τα παιδιά που ήταν μαζί του τι έγινε, και τα οποία φέρονται να απάντησαν ότι ο 12χρονος δεν τα ακολούθησε στο ποτάμι αλλά κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους είπε ότι γυρνά πίσω.

Την ίδια μέρα μάλιστα το απόγευμα, η μητέρα Αναφέρει ότι είδε το παιδί στο κέντρο φιλοξενίας. Αρχικά έγινε παρανόηση, με τους αστυνομικούς με πιστεύουν ότι η μητέρα είδε το παιδί στις 6 το πρωί της επομένης ημέρας όμως διευκρινίστηκε πως το είδε το ίδιο το απόγευμα, σε μία στιγμή κατά την οποία δεν υπήρχε ακόμη ανησυχία για την εξαφάνιση του.

Οι έρευνες πλέον κινούνται σε όλα τα επίπεδα και οι αστυνομικές αρχές αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Μάλιστα εξετάζουν και το ενδεχόμενο το παιδί να βρίσκεται και σε κάποια άλλη δομή κάτι πάντως που ανησυχεί θα ήταν και η καλύτερη εξέλιξη.

πηγή: hessaliatv