Τρίτη 06.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Αύριο η εκδίκαση της υπόθεσης γυναικοκτονίας στη Σωτηρίτσα

13.11.2022 /

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου θα εισαχθεί για τρίτη φορά προς εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, η υπόθεση γυναικοκτονίας μιας 43χρονης γυναίκας από τον 54χρονο σύζυγό της, στις 3 Αυγούστου του 2021, στη Σωτηρίτσα Αγιάς.

Ο 54χρονος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας, παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λάρισας για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η υπόθεση εισήχθη για πρώτη φορά προς εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, στις 6 Ιουνίου και διακόπηκε για τις 20 Ιουνίου, λόγω αδυναμίας της μητέρας της δολοφονημένης γυναίκας, να παραστεί. Ωστόσο, δόθηκε νέα αναβολή από την έδρα του Δικαστηρίου λόγω της αποχής από τις ποινικές δίκες, που είχαν εκείνο το διάστημα, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, στον οποίο ανήκουν οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας.

Ο κατηγορούμενος, που παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, πυροβόλησε την άτυχη γυναίκα οκτώ φορές, ενώ παράλληλα ηχογραφούσε στο κινητό του τηλέφωνο τα τελευταία λόγια της.

Μάλιστα, τηλεφώνησε ο ίδιος στο «100» λέγοντας ότι «σκότωσα τη γυναίκα μου ελάτε να με συλλάβετε» και ανέμενε τη σύλληψή του στον τόπο του εγκλήματος.

Το ζευγάρι που είχε τρία παιδιά 24, 19 και 12 ετών, ζούσε στην Αθήνα και βρισκόταν στη Λάρισα, προκειμένου να βοηθήσουν στην ταβέρνα του αδερφού της 43χρονης, ο οποίος ήταν τότε ασθενής και απεβίωσε πριν τρεις μήνες, στις αρχές Μαρτίου.

Σε δηλώσεις , ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Κωνσταντίνος Γαλανός, είχε υποστηρίξει ότι η υπερασπιστική γραμμή του καθ’ ομολογία δράστη, θα κινηθεί στο πλαίσιο μετατροπής της κατηγορίας σε δολοφονία υπό καθεστώς βρασμού ψυχικής ορμής και με μειωμένο καταλογισμό, καθότι -όπως υποστήριξε- ο 55χρονος πάσχει από ψυχωτική διαταραχή ζηλοτυπικού περιεχομένου.

Ανάλογη ήταν και η εισαγγελική πρόταση επί του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, τα μέλη του οποίου ωστόσο, αποφάσισαν να παραπέμψουν το δράστη για δολοφονία της συζύγου του σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.