Κυριακή 01.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Εναρξη με βολές για την εκτροπή του Αχελώου

11.10.2017

Με επίκεντρο την… εκτροπή του Αχελώου ξεκίνησε χθες το 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας, με την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και μελών του υπουργικού συμβουλίου – συγκεκριμένα τους Δημήτρη Παπαδημητρίου, Ράνιας Αντωνοπούλου, Βαγγέλη Αποστόλου, Γιάννη Τσιρώνη, Κατερίνας Παπανάτσιου.

Αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γιώργου Κωτσού και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, στο θέμα της μεταφοράς νερού από τον Αχελώο.

Ο κ. Κωτσός εναντιώθηκε σε «ιδεοληπτικά προαπαιτούμενα που θα αδικήσουν την προσπάθεια για ένα ανοιχτό συνέδριο», καθώς και στα «ανώριμα έργα αποταμίευσης που εξήγγειλε η κυβέρνηση».

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι το συνέδριο δεν θα πρέπει να γίνει για την άσκηση δημόσιων σχέσεων, μικροκομματικής γυμναστικής και εξωραισμό της πραγματικότητας.

«Το συνέδριο να μην γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους … Αχελωομάχους», τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

Στην ομιλία του, ο Γιάννης Δραγασάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σε 10 μήνες από σήμερα η χώρα βάζει οριστικά τέλος στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτροπείας, προυπόθεση για να σχεδιάσουμε το μέλλον μας.

Δίνουμε πλέον προτεραιότητα στην παραγωγική ανασυγκρότηση, με έμφαση στην απασχόληση, στην παραγωγή και τις επενδύσεις.

Το συνέδριο είναι η αρχή αυτής της διαδικασίας για την Θεσσαλία.

Θα δημιουργήσουμε ένα νέο υπόδειγμα ανάπτυξης και ένα νέο σχέδιο εξουσίας, με αύξηση του ειδικού βάρους του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης, της έρευνας και της καινοτομίας».

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/