Παρασκευή 06.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λάρισα – Αθήνα σε λιγότερο από δύο ώρες με το τρένο τον Ιούνιο

29.03.2018 / /

Τον Ιούνιο αναμένεται η παράδοση σε λειτουργία του τμήματος Λιανοκλάδι-Δομοκός που ολοκληρώνει τα έργα αναβάθμισης στο διάδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη ύστερα από 30 και πλέον χρόνια προσπαθειών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΡΓΟΣΕ η διαδρομή Λάρισα- Αθήνα θα μειωθεί στις 2 περίπου ώρες με την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου, ενώ ανάλογη θα είναι και από Καρδίτσα- Τρίκαλα μέσω Παλαιοφαρσάλων, αφού προχωρούν μέσα στο 2018 τα έργα ηλεκτροκίνησης και του Παλιοφάρσαλος – Καλαμπάκα και του Λάρισα- Βόλος.
Το πρώτο (Παλαιοφάρσαλα – Καλαμπάκα) το «τρέχει» η περιφέρεια και βρίσκεται σε καλύτερο στάδιο ωρίμανσης από το δεύτερο που το έχει αναλάβει το υπουργείο.
Γίνεται αμέσως αντιληπτό ότι με την ολοκλήρωση αυτών των έργων αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου, το τρένο θα γίνει το πλέον εύχρηστο μέσο, όπως και στην Ευρώπη, αφού με ταχύτητα και πιο οικονομικά θα συνδέει τη Λάρισα, με Βόλο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Αυτό όμως συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο εντός των πόλεων και για αυτό θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα έργα ασφαλείας εντός της Λάρισας από τον ΟΣΕ.
thessaliatv.gr