Δευτέρα 20.03.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λάρισα – Συγκλονιστικές μαρτυρίες: “Σπάσαμε τα τζάμια με τις βαλίτσες και βγήκαμε…”

01.03.2023 /

Στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τα ξημερώματα διασωθέντες επιβάτες της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορευματική στον Ευαγγελισμό των Τεμπών. Εκεί περίμεναν συγγενείς με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, ενώ οι επιβάτες -πολλοί εκ των οποίων είναι φοιτητές που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας- περιέγραψαν την εμπειρία τους. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή νεαρού επιβάτη που μίλησε για χάος και φωτιές, σπίθες παντού:

Ημουν στο τέταρτο βαγόνι, είπε, τα τρία μπροστά διαλύθηκαν. Βγήκαμε στα χωράφια μόνοι μας. Σπάσαμε με τις βαλίτσες τα τζάμια και βγήκαμε. Νιώσαμε ένα έντονο φρεναρισμα, τα τρία βαγόνια μπροστά διαλύθηκαν, είχαν πιάσει φωτιά. Ενιωσα έντονο φρενάρισμα, σπίθες στα πλαϊνά των παραθύρων και μετά ξαφνικό σταμάτημα. Εμείς γυρίζαμε στα χωράφια. Το ταξίδι ήταν εντάξει, υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση στο σταθμό της Λάρισας, δεν ξέρω γιατί. Νιώθω μεγάλη λύπη για το χαμό τόσων ανθρώπων.

«Οι σοβαρότερα τραυματισμένοι είναι στα πρώτα βαγόνια. Είναι όλα νέα παιδιά. Ελπίζω από καρδιάς να μην έχουμε θύματα. Μας βοήθησαν τα νέα παιδιά. Άνοιξαν την πόρτα, πήραν τα πράγματα μας, μας βοήθησαν να κατεβούμε», είπε επιβάτιδα.

«Ήταν μια μάζα όλα», ανέφερε ένας άλλος επιβάτης επιβάτης.

«Δεν απαντάει η κόρη μου στο τηλέφωνο»

Μια μητέρα με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της περιμένει στον σταθμό μήπως η κόρη της βγει με κάποιο λεωφορείο καθώς όπως λέει ήταν στο τρένο αλλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της με συνέπεια να μην ξέρει αν είναι ζωντανή ή όχι. Δίπλα της και ο σύντροφός της κοπέλας, ο οποίος όπως λέει μίλησε μαζί της τελευταία φορά κατά τις 11 το βράδυ, ωστόσο μετά τη σύγκρουση την καλεί, αλλά δείχνει ότι είναι κλειστό.

[fbcomments]