Κυριακή 03.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λάρισα : Παράσταση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

10.05.2016

Στις 19 Μαϊου, Πέμπτη, 9 μ.μ., στο «Χατζηγιάννειο» θέατρο Λάρισας, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας παρουσιάζει την πολύ ωραία κωμωδία «Του χωριού το Κοινοβούλιο», του Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλολόγου, συγγραφέα βραβευμένου με Α΄ Πανελλήνιο βραβείο θεάτρου, τιμημένου με διάκριση από το Υπουργείο Παιδείας και στιχουργού, σε σκηνοθεσία του ίδιου, σκηνικά Πιπίνας Μπατζιάκα και μουσική και τραγούδια του γνωστού και καταξιωμένου συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου, ο οποίος συνεργάστηκε τιμητικά, αφού πρώτα είδε την παράσταση, γέλασε με την ψυχή του και εκφράστηκε με πολύ επαινετικά λόγια. Η ανωτέρω κωμωδία περιέχει στοιχεία επίκαιρης πολιτικής σάτιρας και ηθογραφικά. Οι σκηνές διαδραματίζονται στο καφενείο του χωριού που είναι κατά κάποιο τρόπο το μικρό «Κοινοβούλιο» του χωριού, αφού ο καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του για την τρέχουσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση και να συζητήσει τα προβλήματά του κλπ. Σκορπά άφθονο και αβίαστο γέλιο, χωρίς ύβρεις και χυδαιολογίες και δημιουργεί μία πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρισας και είναι για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. Οι θεατές αντί για εισιτήριο φέρνουν τρόφιμα, φάρμακα και γενικά είδη πρώτης ανάγκης για τις άπορες οικογένειες της Λάρισας.

Είναι η δεύτερη παράσταση του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας που θα δοθεί για τον ίδιο κοινωνικό σκοπό, αφού, πριν από ένα μήνα, δόθηκε με το ίδιο έργο παράσταση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας.

Οι Δήμοι και οι Σύλλογοι που ενδιαφέρονται να δουν την υπέροχη αυτή κωμωδία, μπορούν να απευθύνονται στον Δημήτρη Ρήτα, 6976074465, 2441072720, 26757 και e-mail:ap.ritas@yahoo.gr

Ευχαριστούμε πολύ για τη βοήθειά σας.

Με τιμή

Ο Διευθυντής του Θεάτρου

Δημήτρης Απ. Ρήτας

[fbcomments]