Τρίτη 22.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγάλες ζημιές σε Αγιόκαμπο και Βελίκα

12.12.2019 /
Βομβαρδισμένο τοπίο σήμερα στα παράλια του δήμου Αγιάς -μεγάλες καταστροφές (ΦΩΤΟ)

 

12.12.2019 | 11:04

Στο video βλέπετε την πλημμύρα από σπάσιμο σωλήνων θέρμανσης σε νεότευκτο κτίριο Λυκείου στην πόλητης Αγιάς.

Ακόμη μια φορά μέσα σε δύο χρόνια ο Δήμος Αγιάς δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από τις έντονες βροχοπτώσεις. Η «Διδώ» χθες το απόγευμα άφησε το αποτύπωμά της με καταιγιστικό τρόπο στην περιοχή, αφού στα παράλια του Δήμου σχεδόν 100 σπίτια και επαγγελματικές στέγες πλημμύρισαν, ο παραλιακός οδικός άξονας καλύφθηκε από νερά σε αρκετά σημεία και σε 2 περιπτώσεις οδηγοί κινδύνευσαν από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων.

 

Βομβαρδισμένο

 

Τις πληγές της μετρά σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας η παραλιακή ζώνη στο δήμο Αγιάς, όπου συνέβησαν μεγάλες ζημιές, χθες το μεσημέρι, από την υπερχείλιση χειμάρρων και ρεμάτων, σε σπίτια και υποδομές. Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, σε συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό κήρυξαν το δήμο σε κατασταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ζημιές από πλημμύρες έχουν υποστεί πάνω από 100 σπίτια σε Αγιόκαμπο, Σωτηρίτα, Βελίκα, Παλιουριά και Στόμιο.

Με τον τρόπο αυτό οι ένοικοι αυτών των σπιτιών θα μπορεσουν να πάρουν αποζημιώσεις για τις οικοκευές, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά χθες στο δελτίοτης Θεσσαλίας τηλεόρασης ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

Ενδεικτικό της έντονης βροχόπτωσης που έφερεη ΔΙΔΩ στα παράλια της Λάρισας, είναι και το γεγονός ότι μέχρι τις 11.20 χθες το βραδυ καταγράφηκαν ύψη βροχής ρεκόρ 146 χιλιοστών στο μετεωρολογικό σταθμό τηςΑγιάς.

Η παραλιακή ζώνη λοιπόν μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, αφού τα νερά από τους χειμάρρους, αέβηκαν τις γέφυρες κι απόκοψαν τον παραλιακό δρόμο, ενώσε αρλκετ σημεία στεριά και θάλσσα έγιναν ενα…

Η απίστευτα μεγάλη ποσότητα του βρόχινου νερού, μετά το μεσημέρι, άρχισε να κατεβαίνει ορμητικά από το βουνό προς τη θάλασσα «εξαφανίζοντας» τους αγροτικούς δρόμους σε Μαυροβούνι και Κίσσαβο, «πηδώντας» έξω από τα αναχώματα τα οποία είχαν κιόλας ενισχυθεί, υπερχειλίζοντας ακόμη και το ρέμα στην «Καλατράβα», πλάτους 30 μέτρων και βάθους 10 μέτρων!

Βομβαρδισμένο
Βομβαρδισμένο

Βομβαρδισμένο

Βομβαρδισμένο

Βομβαρδισμένο

Βομβαρδισμένο

Βομβαρδισμένο

https://www.thessaliatv.gr/