Δευτέρα 21.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ελεύθερος Τρικαλινός επιχειρηματίας για τα 110 γραμ. κόκας και τα 85.000 χιλιάδες ευρώ

09.06.2018

Ελεύθερος αφέθηκε Τρικαλινός παράγοντας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, πρώην πρόεδρος ομάδας που είχε συλληφθεί πέρυσι για 110,5 γραμμαρίων κοκαΐνης και χρηματικό ποσό 85.145 ευρώ. Η πρόεδρος του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον έκρινε ένοχο ως τοξικομανή για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Όσον αφορά στα χρήματα τόνισε πως προέρχοταν από επαγγελματικές δραστηριότητες. Συνολικά τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 3 μηνών ενώ το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Εφημερίδα Ελευθερία: “Ένας επιχειρηματίας από γειτονικό νομό που δραστηριοποιούταν επί σειρά ετών ως παράγοντας στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου έχοντας διατελέσει και πρόεδρος ομάδας, κέρδισε χθες την ελευθερία του παρά την καταδικαστική κρίση στην οποία κατέληξε δικαστήριο της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω είχε συλληφθεί πέρυσι και κατόπιν ερευνών στο σπίτι του, βρέθηκαν πάνω από 100 γραμμάρια κοκαΐνης και 85 χιλιάδες ευρώ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είναι τοξικομανής και πως έχει χρόνια πρόβλημα με τις ναρκωτικές ουσίες.

Η πρόεδρος του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον έκρινε ένοχο ως τοξικομανή για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Όσον αφορά στα χρήματα τόνισε πως προέρχοταν από επαγγελματικές δραστηριότητες. Συνολικά τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 3 μηνών ενώ το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Με αυτήν την απόφαση κέρδισε την ελευθερία του μετά από αρκετούς μήνες που ήταν προσωρινά κρατούμενος.

*Δύο άτομα, που ήδη κρατούνται σε σωφρονιστικό κατάστημα για άλλον λόγο, καταδικάστηκαν επίσης από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων με ποινή κάθειρξης 5 και 7 ετών για κλοπές στα Τρίκαλα, τον Νοέμβριο του 2015. Από σπίτια είχαν πάρει χρυσούς σταυρούς, λίρες, μενταγιόν, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και διάφορα άλλα κοσμήματα.

*Επίσης, ένας 22χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών από το ίδιο δικαστήριο για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Αυτές σημειώθηκαν τον Νοέμβριο του 2016 σε Λάρισα και Βόλο. Στη Λάρισα είχαν σημειωθεί κλοπές και απόπειρες σε κατάστημα οπτικών επί της Παπακυριαζή, σε βενζινάδικο επί της Κραννώνος, σε χρωματοπωλείο επί της Καραθάνου κι σε μίνι μάρκετ επί της Ζαμάνη.

Πηγή Ελευθερία – Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ