Τετάρτη 08.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λαμία: Γύρισε από την εκκλησία και βρήκε τον άντρα της δεμένο – Οι ληστές πήραν 11.000€

12.04.2017 /

Κουκουλοφόροι με πιστόλια και μαχαίρι “μπούκαραν” σε διαμέρισμα επαγγελματία στη Λαμία και πήραν 11.000€ – Στο σπίτι υπήρχε και παιδί με ειδικές ανάγκες – Ευτυχώς οι ληστές δεν το πείραξαν.
Όλα έγιναν στις 8:30΄ το βράδυ, σε διαμέρισμα 1ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Υψηλάντη στη Λαμία. Εκείνη την ώρα η μητέρα και η κόρη της οικογένειας είχαν πάει στην εκκλησία.
Στο σπίτι βρισκόταν ο 57χρονος πατέρας και ο γιος της οικογένειας, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τρεις κουκουλοφόροι σκαρφάλωσαν στη βεράντα του 1ου ορόφου και μπήκαν μέσα στο σπίτι από την μπαλκονόπορτα.
Ο πατέρας ήταν στο μπάνιο. Εκεί τον βρήκαν οι ληστές, τον έδεσαν με τάιραπς (δεματικά καλωδίων) και τον κλείδωσαν. Το παιδί που ήταν στο δωμάτιό του δεν το έδεσαν, απλά το πρόσεχαν και του ζήτησαν να είναι ήσυχος.
Στη συνέχεια έψαξαν το σπίτι, από το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες πήραν χρηματικό ποσό, περίπου 11.000€ και κάποια χρυσαφικά.
Στις 9:30΄ το βράδυ η σύζυγος και κόρη επέστρεψαν από την εκκλησία βρήκαν τον πατέρα δεμένο στο μπάνιο και το παιδί σοκαρισμένο στο δωμάτιό του.
Είναι η τρίτη ληστεία μέσα σε λίγες ήμερες στη Φθιώτιδα. Τα ξημερώματα της Τρίτης λήστεψαν 80χρονη στα Καμπιά Σπερχειάδας, όπου οι δυο ληστές με απειλή μαχαιριού πήραν όλες τις οικονομίες της γιαγιάς, περίπου 16.000€ .
Λίγες ημέρες πριν, πιθανότατα οι ίδιοι ληστές που χτύπησαν στα Καμπιά, λήστεψαν ηλικιωμένη στα Καμένα Βούρλα. Μάλιστα οι ληστές αφού έδεσαν την ηλικιωμένη γυναίκα της έδωσαν και το χαπάκι της πίεσης. Στη συνέχεια έκαναν άνω κάτω το σπίτι για χρήματα και χρυσαφικά. Πήραν 1150€ περίπου, δυο δαχτυλίδια, κινητό, tablet και το κυνηγετικό όπλο του μακαρίτη συζύγου της .
Όλα δείχνουν ότι οι ληστές που “χτύπησαν” απόψε στη Λαμία, δεν έχουν σχέση με τις δυο προηγούμενες ληστείες, αλλά πρόκειται για άλλη συμμορία.
Η Ασφάλεια Λαμίας ερευνά και τις τρεις υποθέσεις, ενώ γενικότερα η Αστυνομική Δ/νση Φθιώτιδας είναι στο πόδι για τον εντοπισμό των ληστών.
Πηγή: LAMIA REPORT