Σάββατο 19.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων: Όλοι και όλες στην απεργία στις 4 φλεβάρη και στην συγκέντρωση στο εργατικό κέντρο

31.01.2016

Χτυπάνε το 90% της κοινωνίας!

Ρημάζουν τη χώρα!

ΜΕΤΩΠΟ

Ενάντια σε μνημόνια-δανειστές-κυβέρνηση

Όλοι και όλες στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 4ης Φλεβάρη

Οι προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τους δανειστές για το ασφαλιστικό, είναι σε απόλυτη συνάφεια τόσο με το 3ο μνημόνιο, όσο και με όλους τους προηγούμενους μνημονιακούς Νόμους (Νόμοι Λοβέρδου). Με το 3ο Μνημόνιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσοι επίσης το υπερψήφισαν (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ποτάμι) δεσμεύθηκαν να περικόψουν 2,25 δισ.€ από τις συντάξεις τη διετία 2015-2016, για να «εξοικονομηθούν» χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν – και αυτά – για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους. Η κυβερνητική πρόταση, που προφανώς κατά τη «διαπραγμάτευση» με τους «θεσμούς» θα χειροτερεύσει, περιλαμβάνει:

-Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ μέχρι 1/1/2020 για 300.000 χαμηλοσυνταξιούχους, που θα οδηγηθούν κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας.

-Μειώσεις στις κύριες συντάξεις 15-30% για όσους συνταξιοδοτηθούν από 1/1/2016, λόγω χειροτέρευσης του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, ο οποίος θα εφαρμοστεί και στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις με την προσθήκη προσωπικής διαφοράς, που θα βαίνει μειούμενη μετά το 2018, οδηγώντας σε μειώσεις και για τους ήδη συνταξιούχους.

-Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στις επικουρικές συντάξεις, 1% σε εργοδότες και 0,5% σε εργαζόμενους.

-Εξοντωτικές αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους με μπλοκάκια, οι οποίες, σε συνδυασμό με τον φορολογικό εξανδραποδισμό τους, τους οδηγούν σε έξοδο από το επάγγελμά τους και στην ανεργία.

-Ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης σ’ ένα «Υπερταμείο», με τρόπο που οδηγεί στην ισοπέδωση δικαιωμάτων και παροχών, σε οργανωτικό χάος και πρόσθετη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης και των δανειστών έχουν μπεί και οι αγρότες.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου έχει ψηφίσει:

-Την αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55% και μάλιστα αναδρομικά   για τα εισοδήματα του 2014 και εν συνεχεία και εν συνεχεία αύξηση στο 75% για το   2016 και στο 100% για το 2017.

-Την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 23% σε όλα τα αγροτικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες, (φάρμακα, λιπάσματα, σπόρους, ζωοτροφές κλπ).

-Τριπλασιασμός στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών σταδιακά μέχρι το 2019.

Επίσης θα υπάρξει αύξηση του συντελεστή φορολογίας, από 1/1/2016 από 13% στο 20% και από 1/1/2017 στο 26% και μάλιστα από το πρώτο ευρώ.

ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Περιλαμβάνει την ακύρωση των μνημονίων, τη φορολόγηση του κεφαλαίου, την εθνικοποίηση των τραπεζών και την επανακρατικοποίηση και ανασυγκρότηση των δημόσιων οργανισμών που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, την παύση πληρωμών στους δανειστές, τη διαγραφή του χρέους, την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την προετοιμασία για την έξοδο από την ευρωζώνη. Μόνο έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε τη θηλιά των δόσεων από το λαιμό μας και τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πολιτική από το νεοφιλελεύθερο δόγμα του ευρω-συστήματος, για να σώσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία, να μειώσουμε την ανεργία, να χρηματοδοτήσουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία.

Για την ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ άμεση προτεραιότητα αποτελεί σήμερα να πάρει

πίσω η κυβέρνηση τα αντιαγροτικά-αντιασφαλιστικά μνημονιακά μέτρα.

Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφά­λισης για όλους.

-Ανακεφαλαιοποίηση και αποκατάσταση της διαχρονικής λεηλασίας των αποθεματικών

της κοινωνικής ασφάλισης.

-Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αύξηση των μισθών.

-Διατήρηση του ΟΓΑ ως φορέα ασφάλισης των αγροτών. Καμία αύξηση στα ασφάλιστρα των αγροτών και καμία μείωση της κρατικής συμμετοχής στην κοινωνική ασφάλιση.

-Μείωση του κόστους παραγωγής φτηνό αγροτικό ρεύμα και πετρέλαιο.Χορήγηση

χαμηλότοκων δανείων από μια νέα δημόσια ΑΤΕ.

-Σύγκρουση με την αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε εφαρμογή ολοκληρωμένης εθνικής

αγροτικής πολιτικής με στόχο την διατροφική επάρκεια της χώρας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους ανέργους σε μαζικούς, ενωτικούς, μαχητικούς, συντονισμένους και κλιμακούμενους αγώνες, με μορφές πάλης που θα επιλέξουν ίδιοι και οι φορείς τους. Να σταματήσουμε την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ