Σάββατο 10.12.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Η ενεργειακή κρίση… χτυπά και την λαϊκή των Τρικάλων

04.10.2022 /

Φαίνεται πως η συνήθεια της λαϊκής αγοράς… έχει μπολιάσει τους Τρικαλινούς πολίτες. Μετά μάλιστα και την αναβάθμισή της με την ολοκλήρωση της ανάπλασης, οι έμποροι και οι παραγωγοί έχουν γλιτώσει από τον μπελά της ομπρέλας και της τέντας που σίγουρα ήταν ένας επιπλέον κόπος.
Πλέον τα δεδομένα άλλαξαν και αυτό που προβληματίζει όλους όσους είτε εργάζονται είτε ψωνίζουν από την λαϊκή είναι η ενεργειακή κρίση.
Στο ρεπορτάζ που έκανε ο «Ε.Π» μίλησε με αρκετούς εμπλεκόμενους. Ο κύριος Δημήτρης, παραγωγός μας ανέφερε πως τον προβληματίζει το κόστος συντήρησης των προϊόντων του. «Νοικιάζουμε ψυγεία για τα προϊόντα μας και μας έχουν ήδη ενημερώσει πως από το επόμενο χρονικό διάστημα το κόστος συντήρησης θα αυξηθεί σχεδόν στο 40%. Φτάνουμε στο σημείο να σκεφτόμαστε εάν θα πρέπει να συνεχίζουμε να μαζεύουμε τα προϊόντα μας».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυρία Μαρία που εργάζεται χρόνια στη λαϊκή αγορά. «Μας προβληματίζουν οι αυξήσεις στα λιπάσματα τα οποία μας ανεβάζουν και άλλο το κόστος».
Ο κύριος Χρήστος, παραγωγός οπωροκηπευτικών βλέπει τους Τρικαλινούς να ψωνίζουν μικρότερες ποσότητες σε σχέση με τα περασμένα χρόνια. «Είναι φοβισμένος ο κόσμος. Ξέρω πελάτες που αγόρασαν δυο κιλά ντομάτες… και τώρα παίρνουν δυο τρεις ίσα ίσα να κάνουν μια σαλάτα και λένε.. έχει ο Θεός για αύριο».
Εκείνο που αξίζει αναφοράς είναι η σταθερή πελατεία της λαϊκής αγοράς. Σίγουρα η «είσοδος» των οπωροκηπευτικών στα σούπερ μάρκετ έχει πλήξει τις λαϊκές αγορές αλλά υπάρχουν εκατοντάδες πολίτες που εξακολουθούν να παίρνουν τα προϊόντα τους μόνο από τις λαϊκές αγορές. Αυτό μας τόνισε και η κύριος Κώστας ο οποίος έχει και δικά του κηπευτικά. «Δεν ψωνίζω από τα σούπερ μάρκετ. Στην λαϊκή υπάρχει καλύτερη ποιότητα και οι τιμές είναι καλές. Εξάλλου… παίρνει και παζάρι κάποιες φορές».
Όπως και αν το δει κανείς… οι λαϊκή αγορά της πόλης μας αποτελεί σημείο αναφοράς, κομμάτι της τοπικής μας παράδοσης και επιβάλλεται να στηριχθεί.