Δευτέρα 23.05.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κύμα μεταναστών και πάλι στα Ελληνικά σύνορα – Φόβοι και για Αφγανούς

10.09.2021

Έξι περιπτώσεις διακίνησης 53 παράτυπων μεταναστών σε Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Ξάνθη, Ορεστιάδα και Σουφλί Έβρου εντοπίστηκαν μόνο το τελευταίο 24ωρο. Οι μεταναστευτικές ροές αυξήθηκαν, με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, να εκτιμούν το επόμενο τρίμηνο ότι θα σημειωθεί μεταναστευτικό ρεύμα από το Αφγανιστάν.

Στην Αλεξανδρούπολη εντοπίστηκαν 12 μετανάστες εκ των οποίων πέντε από το Ιράκ και τέσσερις από τα νησιά Κομόρες στην Ανατολική Αφρική και τρεις Σύροι. Σε άλλη περίπτωση στην ίδια πόλη συνελήφθη 35χρονος Μαροκινός που διακινούσε τρεις Σύρους, στη Ροδόπη ένας 33χρονος Βούλγαρος μετέφερε οχτώ Σύρους μετανάστες, στην Ξάνθη δύο Έλληνες διακινούσαν 10 Πακιστανούς, ενώ στην Ορεστιάδα εντοπίστηκαν 16 μετανάστες από την Τουρκία. Μάλιστα, στο Σουφλί εντοπίστηκε και Γάλλος διακινητής που μετέφερε τέσσερις μετανάστες από τις Κομόρες.

Θράκη: Συνέλαβαν δεκάδες μετανάστες – Εκτιμήσεις για Αφγανικό ρεύμα

Ο… τιμοκατάλογος

Παράλληλα, στην Αθήνα συνελήφθησαν 15 άτομα από το Μπαγκλαντές και έξι αναζητούνται. Μάλιστα οι διακινητές είχαν τιμοκατάλογο διακίνησης ανάλογα με τον τρόπο… μεταφοράς, έτσι με αεροπλάνο το «τιμολόγιο» ήταν 4.000 με 10.000 ευρώ, με πλοίο από 3.000 έως 5.000 ευρώ και 4.000 ευρώ οδικώς προς διάφορες χώρες της Ευρώπης…

 

Πηγή: skai.gr