Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ωρα με την ώρα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

04.11.2016
Φουντώνει ώρα με την ώρα η φημολογία που θέλει να ανακοινώνονται εντός της ημέρας τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο υπουργικό συμβούλιο. Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να καταρτίζει την τελική λίστα των ονομάτων.

Αμετακίνητοι φέρονται οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Αμυνας Πάνος Καμμένος, Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη θέση του παραμένει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φεύγουν από τα υπουργεία τους, αλλά είναι άγνωστο εάν θα αναλάβουν νέο χαρτοφυλάκιο οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Πάνος Σκουρλέτης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η Όλγα Γεροβασίλη φεύγει από τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου και αναλαμβάνει υπουργός Εσωτερικών. Εκτός κυβέρνησης φέρεται ο Νίκος Τόσκας.

Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με τον Νίκο Φίλη, αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας, μετά την συνέντευξη Ιερώνυμου και παρά την πρόσφατη κόντρα του με την Εκκλησία.

Για τον Γιώργο Σταθάκη υπήρχε η πληροφορία ότι μετακινείται στο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής, ωστόσο τις τελευταίες ώρες φαίνεται να υπάρχει κώλυμα λόγω ασυμβίβαστου.

Ο Νίκος Παππάς φέρεται να μετακινείται στο νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όπου αναλαμβάνει και αρμοδιότητες σχετικές με τα τηλεοπτικά θέματα.

Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου φέρεται να καταλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, διευθυντής του πολιτικού γαρφείου του πρωθυπουργού.

Υπουργός Επικρατείας πηγαίνει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ως τώρα αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τη θέση του υπουργού Δικαισούνης φέρεται να αναλαμβάνει ο Φώτης Κουβέλης.

Newsroom ΔΟΛ