Δευτέρα 22.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κυκλοφοριακές αλλαγές στα Τρίκαλα

03.04.2015

Σε εφαρμογή τέθηκε από το πρωί της Πέμπτης η νέα κυκλοφοριακή ρύθμιση στην πόλη των Τρικάλων. Βάσει της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, η οδός Νικοτσάρα αντιδρομήθηκε και, πλέον, μπορεί οποιοσδήποτε να στρίψει από την οδό Στρατηγού Σαράφη, με κατεύθυνση προς Βαρούσι και «μανάβικα».  Ο Δήμος Τρικκαίων εφιστά ιδιαίτερη προσοχή κατά τις πρώτες αυτές ημέρες από τους οδηγούς, στη συγκεκριμένη ρύθμιση. Για το λόγο αυτόν, εξάλλου, η συγκεκριμένη απόφαση υλοποιήθηκε πριν τις εορτές του Πάσχα.
Με τη ρύθμιση αυτή, αποσυμφορείται το κέντρο της πόλης των Τρικάλων και ένα μεγάλο τμήμα της κίνησης οχημάτων θα οδεύει στα βορειοδυτικά της πόλης, χωρίς να διέρχεται από την κεντρική πλατεία.
Για την εξυπηρέτηση των οδηγών τοποθετήθηκαν  πινακίδες που ρυθμίζουν καταλλήλως την κυκλοφορία:
α) Πινακίδες Ρ40 (απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση) στο στενό τμήμα παραπλεύρως του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου.
β) Επί της οδού Νικοτσάρα και στη διασταύρωση με την οδό 25ης Μαρτίου πινακίδες Ρ2 (STOP) και Ρ28 (Απαγορεύεται η στροφή δεξιά), καθώς και Ρ7(Απαγορεύεται η είσοδος).
γ) Επί της οδού 25ης Μαρτίου στη διασταύρωση με την οδό Νικοτσάρα πινακίδα Ρ49 (Υποχρεωτική κατεύθυνση πορείας ευθεία).
δ) Επί της οδού Νικοτσάρα και πριν τη διασταύρωση με την οδό 25ης Μαρτίου (με κατεύθυνση προς τη Στρ. Σαράφη) πινακίδα Ρ50δ (Υποχρεωτική πορεία δεξιά).
Επίσης, οι κάτοικοι της οδού Μαχάονος θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τον ίδιο δρόμο, ο οποίος επίσης θα λειτουργεί κανονικά. Ταυτοχρόνως, θα κλείσει με την αλυσίδα, που έχει καταστραφεί, η πρόσβαση στη μία πλευρά του αυλόγυρου του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, ο οποίος αυλόγυρος αποτελούσε και ένα είδος περάσματος προς το Βαρούσι.
Η κίνηση των οχημάτων από την Πέμπτη διευκολύνθηκε με την πολύωρη παρουσία και προσωπικού του τμήματος Τροχαίας Τρικάλων, οι οποίοι έδιναν οδηγίες για τη διέλευση οχημάτων από την οδό Νικοτσάρα προς την οδό Τζωρτζοπούλου (και την οδό Μαχάονος).

[fbcomments]