Δευτέρα 25.05.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχουν άλλα προαπαιτούμενα για τη συμφωνία

27.07.2015

«Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα πρόσθετων προαπαιτούμενων μέτρων» ανέφερε τη Δευτέρα κυβερνητική πηγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί και κάποιο τέτοιο αίτημα.

«Για την κυβέρνηση, αυτή τη στιγμή προέχει η υλοποίηση της συμφωνίας της συνόδου κορυφής του Ιουλίου» ανέφερε η ίδια πηγή στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι σε αυτό κατατείνει η δήλωση του επιτροπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί και η πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η κυβέρνηση απαντά με αυτόν τον τρόπο στην εντεινόμενη φημολογία ότι οι δανειστές -και ειδικά το ΔΝΤ- έχουν προβάλει αξιώσεις για την ψήφιση νέων προαπαιτούμενων από την ελληνική Βουλή μέσα στον Αύγουστο, με επίκεντρο το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τις αγορές προϊόντων.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, συνεδρίαση η οποία αναμένεται να συζητήσει την κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά τις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα.