Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξύλο και χημικά σε συνταξιούχους στην πορεία του ΠΑΜΕ

08.01.2016

Διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό στην προσπάθειά τους να φθάσουν στο Μαξίμου, με την αστυνομία να απαντά με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ υπήρξαν και τραυματισμοί συνταξιούχων.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, ενώ ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως υπήρξαν και τραυματισμοί.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη Βασ. Σοφίας, όταν μέλη του ΠΑΜΕ «ξέφυγαν» από τους αστυνομικούς στα λουλουδάδικα και κατευθύνθηκαν στην Ηρώδου Αττικού.

Τελικά οι διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο ύψος της Ηρώδου Αττικού, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τρεις κλούβες κρατούσαν το δρόμο προς το Μαξίμου κλειστό.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες μέλη του ΠΑΜΕ ξεγέλασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, και έφθασαν στο Μαξίμου με τουριστικά λεωφορεία, η κίνηση των οποίων επιτρέπεται στην Ηρώδου Αττικού. Μόλις έφθασαν στο Μαξίμου, τα μέλη του ΠΑΜΕ κατέβηκαν από τα τουριστικά λεωφορεία και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του ασφαλιστικού, ενώ στις 12 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά από το υπουργείο Εργασίας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

«Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των δύο επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του, μειώνουν τις αναπηρικές. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία!» αναφέρει, μεταξύ, άλλων, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Παράλληλα, η ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει συλλαλητήριο για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Ομόνοια ενώ σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία όταν το επίμαχο νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.

Πηγή: protothema.gr topontiki.gr