Σάββατο 23.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξεκινούν την Παρασκευή οι Δ΄Διαλυκειακοί Ρητορικοί αγώνες

10.02.2016

1gel_logoΟι αγώνες διαρκούν δύο ημέρες. Αύριο θα διεξαχθούν οι προκριματικοί και των τριών αγωνισμάτων, ενώ το Σάββατο οι μαθητές και μαθήτριες που θα προκριθούν, θα μετάσχουν στους ημιτελικούς. Αμέσως μετά, οι καλύτερες ομάδες και οι καλύτεροι ομιλητές και ομιλήτριες θα συναντηθούν στον τελικό, όπου επιστρατεύοντας στο έπακρο την αντίληψη, την κριτική σκέψη και την καταλληλότερη επιχειρηματολογία και πάντα υπό το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και του «Εὖ ἀγωνίζεσθαι», συναγωνίζονται να επικρατήσουν έναντι των άλλων.

Συγκεκριμένα, στο ομαδικό αγώνισμα «Διττοί Λόγοι» δύο τριμελείς ομάδες αντιπαρατίθενται πάνω σε ένα θέμα γενικού ενδιαφέροντος παρουσιάζοντας επιχειρήματα αλλά και ανασκευάζοντας θέσεις, ενώ στα ατομικά αγωνίσματα, τον «Προσχεδιασμένο Λόγο Πειθούς» και τον «Αυθόρμητο Λόγο», οι μαθητές επιχειρηματολογούν και προσπαθούν να πείσουν για την αλήθεια των λεγομένων τους με βάση τους κανόνες πειθούς .

Φέτος θα λάβουν μέρος με μαθητές ως ομιλητές και χρονομέτρες καθώς και καθηγητές ως κριτές, 15 Λύκεια του νομού και συγκεκριμένα τα: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Τρικάλων, ΓΕΛ Πύλης, ΓΕΛ Οιχαλίας, ΓΕΛ Βαλτινού, ΓΕΛ Φαρκαδόνας, ΓΕΛ Καλαμπάκας, Μουσικό Σχολείο, Ιδιωτικό ΓΕΛ «Αθηνά».

Η όλη διαδικασία ξεκινά την Παρασκευή στις 8.30΄π.μ. έως στις 13.30,             συνεχίζεται το Σάββατο αρχίζοντας στις 08.30΄ με τους ημιτελικούς και   στις 10.30΄ διεξάγεται ο τελικός και των τριών αγωνισμάτων.

Η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 14.00.

Καλή Επιτυχία !!!