Κυριακή 29.03.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξεκίνησαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

08.04.2016

Γιορτή της τεχνολογίας

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων και συμμετέχουν μαθητές από 26 σχολεία

Τις γνώσεις τους και την αγάπη τους για τον κόσμο της τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Τρικκαίων και συμμετέχουν μαθητές από 26 σχολεία των Τρικάλων, καθώς επίσης και από το Μουζάκι.

Τα έργα της ψηφιακής δημιουργίας αφορούν δράσεις στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου, στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ.

Όπως σημείωσε ο υπεύθυνος Πληροφορικής κ. Λεωνίδας Μποντήλας πρόκειται για μια γιροτή της τεχνολογίας που δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα.

«Σήμερα τα παιδιά μας παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους. Δημιουργίες που έγιναν με αγάπη για την τεχνολογία» ανέφερε και πρόσθεσε ότι όλα τα τα παιδιά αγαπούν την τεχνολογία και για αυτό γίνονται προσπάθειες, ώστε να αξιοποιείται καλύτερα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Στόχος της μαθητικής αυτής συνάντησης είναι η ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία, η ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη Συλλόγων και ενώσεων πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ) και του Δήμου Τρικκαίων.

Παρουσιάσεις

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ χθες παρουσιάστηκαν εργασίες από το 6ο ΓΕΛ Τρικάλων «European School Radio», 2o Γυμνάσιο Καλαμπάκας «Όταν το μανιτάρι … συνάντησε στο αλφαβητάρι», Γυμνάσιο Αμπελίων «Μεσογειακή διατροφή», Γυμνάσιο Οξύνειας «Διδασκαλία για το Υλικό Η/Y με scratch», Λύκειο Μουζακίου Καρδίτσας «Δημιουργία εφαρμογής τουριστικού οδηγού Μουζάκιου για android συσκευές», «Δημιουργία ηλεκτρονικής σχολικής εφημερίδας» και «Δημιουργία ψηφιακού video για τον εθισμό στις νέες τεχνολογίες», 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων «FaceSchool : μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να συνδέεστε μόνο με τους συμμαθητές σας», 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Ένα βίντεο σχεδιασμένο από μαθητές για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου με τίτλο ΄΄Ταξίδι στο Μύλο των Ξωτικών΄΄» «Διαθεματικό Σενάριο σε scratch στα Γαλλικά με τίτλο «Chef Costakis, vite, j’ ai faim!», 1ο ΣΕΚ Τρικάλων «App Inventor», 2ο ΣΔΕ Τρικάλων «Διαδραστικός χάρτης», 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων «Δημιουργία εκπαιδευτικού λογισμικού για τον προγραμματισμό» και «Ψηφιακές δημιουργίες στο Etwinning μέσω Prezi», 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων «Comic με ToonDoo Βυζαντινή Ιστορία Β΄ Γυμνασίου «΄΄Ιστορίες για ιστορίες΄΄», «Comic με ToonDoo «΄΄Ελένη΄΄» Γ΄ Γυμνασίου, «Δημιουργία Βίντεο Movie Maker ΄΄Τρίκαλα΄΄», «Ανθρώπινα δικαιώματα και υποχρεώσεις», «Δημιουργία εννοιολογικών χαρτών με το λογισμικό Cmap Tools», Γυμνάσιο Οιχαλίας «Ήθη και έθιμα της περιοχής Οιχαλίας», «Η τάξη μας – Γ΄ Γυμνασίου», 3ο Λύκειο Τρικάλων «3D Εκτύπωση : Νέα Τεχνολογία, τεράστιες δυνατότητες. Παρόν και μέλλον», «Scratch Ποδόσφαιρο», «Java 3D game» και «Appinventor», «Scratch Λαβύρινθος παιγνίδι».

Ε.Κ.