Τετάρτη 08.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ξανά Τσέχωφ στα Τρίκαλα

05.01.2015

Τα θέατρο Όψεις Από την Καρδίτσα έρχεται στα Τρίκαλα για μία μοναδική παράσταση στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου την Πέμπτη 10 Μαρτίου στις 9.15 μ.μ., με την μονόπρακτη κωμωδία του Τσέχωφ «Η Αρκούδα». Πρωταγωνιστούν η Θεοφανία Παπαθωμά στον ρόλο της Έλενα Πόποβα, ο Παύλος Βησσαρίου στον ρόλο του Γκρόγκορι Στεπάνοβιτς Σμιρνόφ και ο Ανδρέας Ζυγογιαννης στον ρόλο του υπηρέτη Λούκα. Σκηνοθεσία Π. Βησσαρίου.

 

Πρόκειται για μια εξαιρετική κωμωδία με σκηνικά και κοστούμια εποχής, μουσική, χορό και ατμοσφαιρική σκηνοθεσία..

Η υπόθεση του έργου μας μεταφέρει σε ένα αγρόκτημα όπου κατοικεί μια νέα και όμορφη χήρα η Έλενα Πόποβα που μήνες τώρα πενθεί τον χαμό του άντρα της Νικολάι, κλεισμένη ερμητικά στους τέσσερεις τοίχους του σπιτιού της. Εκεί την επισκέπτεται ο απόστρατος υπολοχαγός του πυροβολικού και νυν γαιοκτήμονας Γκριγκόρι Στεπάνοβιτς Σμιρνώφ και απαιτεί με άκομψο τρόπο την εξόφληση δύο γραμματίων που του χρωστούσε ο σύζυγός της. Η βαρυπενθούσα κυρία δεν έχει αντίρρηση, η συμπεριφορά του πιστωτή όμως και οι απόψεις που έχει ο ίδιος για τις γυναίκες την αναστατώνουν. Η ένταση ανάμεσά τους κορυφώνεται και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Μοναδική λύση η μονομαχία….

Η Σκηνοθεσία και η διασκευή του κειμένου είναι του Π.Βησσαρίου,

Κοστούμια Β.Μακρή, Σκηνικά Δ.Γιοβάνη-Π.Βησσαρίου,

Χορογραφίες Α.Καραπάνου, Φωτογραφίες Μανώλης Στεργιόπουλος

Φώτα-Ήχος, Α.Νικολόπουλος.

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ κανονικό και 10 παιδικό-φοιτητικό. Για κρατήσεις αριθμημένων θέσεων, τηλ. 24310 20000

[fbcomments]