Παρασκευή 27.11.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κρούσμα κορωνοϊου στο Ν. Καρδίτσας – ιχνηλάτηση των επαφών του 24χρονου

06.07.2020 /

Το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊου εντοπίζεται στο Ν. Καρδίτσας το πρώτο μετά την άρση των μέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 24χρονο από χωριό του ν. Καρδίτσας.

Ο νεαρός, από την Κυψέλη,  προσήλθε χθες στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας με χαμηλό πυρετό και σήμερα, μετά το τεστ, βεβαιώθηκε ότι αυτό είναι θετικό. Ηδη γίνεται ιχνηλάτηση επαφών από τον ΕΟΔΥ στο συγγενικό περιβάλλον του 24χρονου ο οποίος παραμένει κατ’ οίκον αφού δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανολογείται η μετάδοση στον 24χρονο να έγινε από ασυμπτωματικό άτομο σε ταξίδι του νεαρού στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο 24χρονος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το ασυμπτωματικό άτομο, που δεν είναι απο την Καρδίτσα, ότι βρέθηκε το ιδιο θετικό, κάτι που πιθανόν οδήγησε τον 24χρονο σε εξετάσεις. Στο χωριό προγραμματίζονταν θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσης για την εορτή της Αγίας Κυριακής, οι οποίες θα ακυρωθούν. Πιθανότατα θα γίνει μόνο εσπερινός κεκλεισμένων των θυρών.

Ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας η ιχνηλάτηση από συνεργεία του ΕΟΔΥ στο οικογενειακό περιβάλλον του 24χρονου από την Κυψέλη που εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό .

Συγκεκριμένα ελήφθησαν 14 δείγματα από το στενό οικογενειακό κύκλο του νεαρού τα οποία εστάλησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν αύριο, ώστε να γίνει έλεγχος και να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιο άλλο πρόσωπο που πιθανόν να νόσησε από τον ιό. Στην περίπτωση νέου θετικού κρούσματος θα ακολουθήσει νέος κύκλος ιχνηλατήσεων.

ΠΗΓΗ: KarditsaPress