Παρασκευή 28.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κρούσμα ελονοσίας από τσίμπημα κουνουπιού – Σε καραντίνα 4 χωριά-δύο και στα Ιωάννινα

30.07.2017 /

Σε καραντίνα είναι τέσσερα χωριά του Δήμου Θηβαίων και συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Πλαταιών, μετά από σχετική οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ, λόγω του εγχώριου κρούσματος ελονοσίας που καταγράφηκε στην περιοχή πριν από δέκα ημέρες περίπου.
Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ επισκέφθηκε την τοπική κοινότητα των Λεύκτρων προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους για τη μετάδοση της νόσου, τα συμπτώματα της ασθένειας και τα μέτρα πρόληψης και αυτοπροστασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, το άτομο, το οποίο νόσησε από τσίμπημα κουνουπιού στην περιοχή κατοικίας του, δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Αλλά και στα Ιωάννινα άλλοι δύο

Ιωάννινα: Δύο ασθενείς με ελονοσία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Δύο ασθενείς που έχουν προσβληθεί από ελονοσία, νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πρόκειται για έναν αλλοδαπό, ο οποίος είχε ταξιδέψει σε χώρα της Αφρικής και επέστρεψε με τη νόσο και για έναν Έλληνα, ο οποίος φαίνεται ότι προσβλήθηκε μέσα στο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Ήπειρος ΤV1 ο Έλληνας νοσηλευόταν αρχικά στον ίδιο χώρο με τον αλλοδαπό. Πιθανότατα από τσίμπημα κουνουπιού που εισήλθε στον θάλαμο, η ελονοσία μεταδόθηκε και στον ίδιο, πράγμα που θεωρείται εξαιρετικά σπάνιο.
Και οι δύο ασθενείς νοσηλεύονται πλέον σε ξεχωριστούς χώρους, ενώ έχει ενημερωθεί τόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως μεταδίδει το epiruspost.gr.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), μέχρι και τις 21 Ιουλίου καταγράφηκαν 57 κρούσματα ελονοσίας. Περισσότερα από τα μισά έχουν καταγραφεί μέσα στον Ιούλιο – κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους είχαν δηλωθεί περίπου 20 κρούσματα εισαγόμενα και δύο κρούσματα με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης.