Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Silver Alert για 37χρονη μητέρα απο το Βελβεντό Κοζάνης

12.01.2016

Πάνω από τρία 24ωρα έχουν περάσει από την ώρα που χάθηκαν τα ίχνη της 37χρονης μητέρας τριών ανήλικων παιδιών στον Βελβεντό Κοζάνης. Η  37χρονη Ανθή Λινάρδου αγνοείται από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με την αστυνομία να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς την τύχη της. Τελευταίος άνθρωπος που την είδε ήταν ο σύζυγός της, όπως δήλωσε ο ίδιος στο protothema.gr, αν και οι Αρχές εξετάζουν μαρτυρίες που υποστηρίζουν ότι είδαν την 37χρονη γύρω στις εννέα το πρωί της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου, με μία σακούλα μανταρίνια στο χέρι τα οποία αγόρασε από πλανόδιο. Η Ανθή, μάλιστα, έφυγε από το σπίτι της φορώντας νάρθηκα στο δεξί της πόδι έπειτα από έναν τραυματισμό που είχε και δυσκολεύεται στο περπάτημα. Αν και χρησιμοποιούσε πατερίτσες, τις άφησε και αυτές στο σπίτι. Με βάση αυτές τις μαρτυρίες η γυναίκα περπατούσε κανονικά και δε φορούσε νάρθηκα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ασφάλεια Κοζάνης, προκειμένου, να εντοπίσει την 37χρονη ζήτησε από μαγαζάτορες του Βελβεντού να ανοίξουν τις κάμερες ασφαλείας και να δουν το καταγεγραμμένο υλικό, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Οι έρευνες συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς και σήμερα με κλιμάκιο της ΕΜΑΚ να συμμετέχει σε αυτές, προκειμένου να λυθεί το μυστήριο της εξαφάνισης της Ανθής Λινάρδου. Με βάση αστυνομικές πηγές, ακόμη, εντός της ημέρας αναμένεται, έπειτα από εισαγγελική άδεια, να εκδοθεί και Silver Alert. Η 37χρονη έχει ύψος 1,70 και φορά γυαλιά μυωπίας, τα οποία τα άφησε κι αυτά στο σπίτι της. «Τελευταία φορά που την είδα ήταν το Σάββατο, περίπου στις δέκα το βράδυ. Από όσο ξέρω είμαι ο τελευταίος που την είδε. Μου είπε ότι θα πάει για ποτό και δεν ξαναγύρισε. Ήταν κάπως διαφορετική την τελευταία φορά που την είδα. Όταν γνωρίζεις κάποιον δέκα χρόνια τον καταλαβαίνεις. Εάν μου είχε πει κάτι, δε θα την άφηνα να φύγει», σημείωσε ο σύζυγος της αγνοουμένης.
Η 37χρονη, που κατάγεται από τον Πειραιά, είναι μητέρα ενός γιου οκτών ετών και δύο κοριτσιών, έξι ετών. Από όταν γέννησε τις δίδυμες κόρες της αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στην οικογένειά της και σύμφωνα με τον σύζυγό της είναι ένα πρόσωπο που πάντοτε ήταν πολύ δυναμικό. «Έχουν ανέβει στην Κοζάνη οι συγγενείς της όλοι. Δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν. Ούτε με τη μητέρα ούτε με τον πατέρα της. Ανησυχώ για το τι μπορεί να έχει συμβεί. Δεν έχει ξανατύχει να φύγει χωρίς να πει πού πάει. Μακάρι να είναι καλά», δηλώνει στο protothema.gr ο σύζυγος της Ανθής.
«Με τη γυναίκα μου γνωριστήκαμε όταν ήρθε στην Κοζάνη για τη δουλειά της σε τεχνική εταιρεία. Δεν είχαμε  κανένα πρόβλημα. Όπως όλα τα ζευγάρια κι εμείς είχαμε τις διαφωνίες μας, αλλά όχι κάτι σοβαρό. Ήμασταν μία χαρά όταν έφυγε», σημειώνει ακόμη.