Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Κουτσούμπας: Ο λαός θα πληρώσει το άθλιο «μνημόνιο Τσίπρα»

15.07.2015
Αθήνα
«Για όλους έρχεται η ώρα της αλήθειας. Για εσάς κ. Τσίπρα η ώρα είναι αυτή. Η δημαγωγία, η συνειδητή εξαπάτηση έφτασε στο τέλος της. Ο λογαριασμός που καλείται να πληρώσει ο λαός είναι μεγάλος. Ο λαός θα πληρώσει το άθλιο “μνημόνιο Τσίπρα”» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Το παραμύθι της σκληρής διαπραγμάτευσης τελείωσε. Αποκαλύφθηκε ότι η ΕΕ είναι μία αντιδραστική ένωση που δεν αλλάζει με δημοψηφίσματα» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παραμυθιάσατε μεγάλο μέρος του λαού για να σας ενισχύσει στην κάλπη» ενώ «δεν προετοιμάσατε καμία εναλλακτική λύση».

Ο γγ του ΚΚΕ εκτίμησε επίσης ότι «το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αργότερα. Το ερώτημα είναι εάν υπάρχει εναλλακτική λύση. Ασφαλώς και υπάρχει. Και δεν είναι λύση η λύση της δραχμής, η οποία αφελώς υιοθετείται από ορισμένους», είπε.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση υπέγραψε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, χωρίς να προετοιμάσει και να παρουσιάσει στον λαό καμία εναλλακτική λύση, ενώ μια ημέρα μετά το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός βρέθηκε «αγκαλιά με τους ηγέτες του ΝΑΙ» να παρουσιάζει την υπογραφή νέας συμφωνίας ως μοναδική επιλογή, με τα ίδια επιχειρήματα, τον ίδιο εκφοβισμό που ακούγεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

«Τώρα δηλώνετε έκπληκτος για τη σκληρή στάση της ΕΕ και της ΕΚΤ. Μα, όλα όσα έγιναν στις τράπεζες, τα παρουσίαζε ως πιθανό σενάριο ήδη προεκλογικά ο κ. Βαρουφάκης. Ποιον προσπαθείτε να κοροϊδέψετε;» πρόσθεσε.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το τερατώδες μνημόνιο συνοδεύεται από ένα νέο μύθο αποτελούμενο από δύο στοιχεία με πρώτο εκείνο της»δικαιότερης κατανομής των βαρών» και δεύτερο «στοιχείο του εμπορίου ελπίδας» την προοπτική επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη, με το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ και τις υποσχέσεις αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους.

«Όλοι θυμούνται ότι η προηγούμενη αναδιάρθρωση του χρέους, το μεγάλο κούρεμα που έγινε τότε συνοδεύτηκε με κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης» υπογράμμισε, χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας «το ίδιο συμβαίνει και τώρα».

Τα στηρίγματα του πρωθυπουργού είναι οι «τρεις πολιτικοί σωματοφύλακες του μεγάλου κεφαλαίου, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι» που στηρίζουν ενεργά την πολιτική του που υπηρετεί την αστική τάξη, είπε στην συνέχεια της ομιλίας του, προσθέτοντας ότι τον κ. Τσίπρα «χτυπούν φιλικά στην πλάτη οι βιομήχανοι και άλλοι εργοδοτικοί φορείς».

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε την νέα συμφωνία εξαιρετικά εύθραυστη, πρόσθεσε ότι «στην πλάτη του ελληνικού λαού οξύνεται η διαπάλη μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας για το μέλλον της ευρωζώνης, καθώς και μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας για την ηγεμονία στην Ευρώπη» και υπογράμμισε ότι «γι’ αυτό το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί το επόμενο διάστημα, αργότερα, παρά την προσωρινή συμφωνία».

Είπε ότι δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για τον λαό η καπιταλιστική Ελλάδα της δραχμής, «λύση που επιθυμούν ο Σόιμπλε, η Λεπέν, ο Σόρος, οι Βρετανοί ευρωσκεπτικιστές, καθώς και διάφορα άλλα φασιστοειδή στη χώρα μας και στην Ευρώπη».

«Οι μόνοι κερδισμένοι στην Ελλάδα απ΄τη συγκεκριμένη λύση θα ήταν ορισμένοι μονοπωλιακοί όμιλοι της ναυτιλίας, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας, του εμπορίου όπλων» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι σε τέτοια περίπτωση, ο λαός θα συνεχίσει να θυσιάζει τις ανάγκες του στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων που θα εξακολουθούν να κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας, ενώ θα πληρώσει και πάλι, με άλλο τρόπο, με τη μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού, τη μαύρη αγορά, τις ακριβές εισαγωγές κλπ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει η πραγματική διέξοδος της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Φτάνει ο λαός να πιστέψει στη δύναμή του και να οργανώσει την αντεπίθεσή του, με άμεση ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με σαφή αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό, ανάπτυξη της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας και συμπαράταξη με το ΚΚΕ ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές και επιφυλάξεις.

Newsroom ΔΟΛ