Παρασκευή 10.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ποιος… Κουταλιανός; Ο Strongman Από την Ελασσόνα!

16.03.2015

Είναι ο Γιάννης Παπακώστας από την Ελασσόνα και με καταγωγή από τα Αραδοσίβια. Αφού τελείωσε με τις σπουδές και έπιασε δουλειά «για τα προς το ζην» αποφάσισε να γράψει την δική του αθλητική ιστορία. Το άθλημα του «Strongman» που έχει τις ρίζες του στα παραδοσιακότερα και αρχαιότερα σκληρά αθλήματα της Σκωτίας, της Αγγλίας και της Βορείου Ευρώπης, ήρθε την τελευταία δεκαετία και στην Ελλάδα. Ο Γιάννης ασχολείται τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ένας Strongman από τον Όλυμπο που δεν αστειεύεται…μόλις ήρθε!

«Strongman είναι ο δυνατός άνθρωπος. Και πάντα δεν με συγκινούσε το κορμί αλλά η δύναμή του. Έβλεπα τους πιο δυνατούς Strongmen στο κόσμο και ήθελα να το δοκιμάσω. Άρχισα το ψάξιμο, το διάβασμα και τους πειραματισμούς. Ξυπνάω και το σκέφτομαι, κοιμάμαι και το ονειρεύομαι» τονίζει ο Γιάννης Παπακώστας και μας αναλύει: «Θέλει ψυχή, μυαλό και αντοχή στον πόνο. Για μένα πια είναι φυσιολογικό να πονάω όλη την ημέρα» και συγκλονίζει ο τρόπος ζωής του.

«Έχει απαιτήσεις το άθλημα σε ενέργεια και ιπποδύναμη. Απαιτεί 4 με 6 προπονήσεις την εβδομάδα από 2,5 με 3 ώρες κάθε ημέρα. Απαιτεί βάρη αλλά και τις σκληρότερες φυσικές μεθόδους προπόνησης. Κουβάλημα από λάστιχα, κουβάλημα από σακιά στην άμμο, τρομερή αντοχή και υπομονή. 5-6 γεύματα την ημέρα και τεράστιες ποσότητες σε κάθε γεύμα» αναλύει ο ίδιος για το Υπέρτατο Άθλημα Δύναμης όπου όταν έρχεται η ώρα του αγώνα, δεν ξέρεις που θα αγωνιστείς.

«Μπορεί στην Ανοιχτή Κατηγορία Strongman που θα πας να αγωνιστείς να συμμετάσχεις στην κατηγορία του «Car Deadlift» όπου σηκώνεις αυτοκίνητα ή να σηκώσεις βάρη 50 κιλών με το ένα χέρι με επαναλήψεις ή ακόμη και να συμμετάσχεις στο «Farmer Walking» όπου τρέχεις με 50 κιλά πάνω από το σώμα σου ή στα χέρια σου» και καταλήγει: «Αυτήν την στιγμή είμαι ο πιο νέος και το όνειρό μου είναι το Παγκόσμιο».

Αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει μόλις μια πενταετία που ξεκίνησε και στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Τουρνουά Strongman ο ίδιος πήρε την τρίτη θέση ανάμεσα σε δέκα κορυφαίες συμμετοχές και με πιο έμπειρους αθλητές, στον Αμάρυνθο Ευβοίας, το μέλλον για τον Ολύμπιο δικό μας Strongman από την περιοχή της Ελασσόνας μόλις…ξεκίνησε. Ο Γιάννης μάλιστα έχει δημιουργήσει και τον δικό του σύλλογο «Strong-er» για πιο εξειδικευμένη προπόνηση, για καλύτερη μυική δύναμη και μάζα του σώματος αλλά και για να γίνει ακόμη πιο γνωστό το υπερφυσικό αυτό άθλημα σε όλους τους συμπολίτες του και πως εκπροσωπεί την Ελασσόνα σε πανελλήνιο πλέον και όχι μόνο επίπεδο.

Πηγή: elassona-city.gr