Δευτέρα 15.04.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δημήτρης Κουρέτας: Κλείνατε επί δεξιά….

07.11.2023 /

Εντονες είναι οι αντιδράσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές των συνεργατών του νέου Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα που προσέλαβε ως διευθύντρια του γραφείου του την Θέκλα Παρασκεούδη ενώ έντονες είναι οι φήμες πως θα επιστρατεύσει και τον τέως νομάρχη Λάρισας Λουκά Κατσαρό ως σύμβουλο και μάλιστα σε επιτελικό ρόλο στην περιφέρεια. Παρότι ο ίδιος φαίνεται να το διαψεύδει έχει προκαλέσει ήδη ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Λάρισα.

Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του Γραμματεά της Ν.Ε. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώτου επιλαχόντα περιφερειακού συμβούλου Βασίλη Ζωγράφου:

“Αυτά που διαβάζω δεν έχουν προηγούμενο για την Αριστερά. Κάποιοι πρέπει να κάνουν χαρακίρι.

Ας μείνει κι ο Αγοραστός ,αφού ξέρει καλύτερα από τον καθένα το αντικείμενο.”

Και παρακάτω απαντά στο Ζήση Αργυρόπουλο:

“Η Θέκλα και ο Λουκάς έχουν σχέση με τη νίκη της Περιφέρειας; Το ΚΙΝΑΛ και ΣΎΡΙΖΑ ΠΣ τι λένε Ζήση. ΈΦΥΓΕ Ο ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΉΡΘΕ Η ΝΔ . ΖΉΣΗ ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ”

Παρακάτω γίνεται αναφορά ότι ο στρατηγός ε.α. Ηλίας Λεονταρής που θα αναλάβει συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας ανήκε στους ΑΝΕΛ.

Η πορεία του… σε όλα τα κόμματα

Βέβαια για όσου δεν θυμούνται… η πορεία του Δημήτρη Κουρέτα είχε πολλά ζικ – ζακ… σχεδόν σε όλους τους πολιτικούς χώρους.

Ο Πατρινός βρέθηκε στη Λάρισα ως μέλος ΔΕΠ το 1995, στα 33 του, στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και έγινε τακτικός καθηγητής το 2007. Θεωρούνταν τότε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Το 2006, ο Δημ. Κουρέτας, ήταν υποψήφιος νομάρχης του μικρού τότε ΣΥΝ, απέναντι στον επανεκλεγέντα Λουκά Κατσαρό.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ, Ο Δημ. Κουρέτας επέστρεψε στον χώρο του ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Παπανδρέου, αλλά όταν το κόμμα ρευστοποιήθηκε επί Βενιζέλου, εκείνος βρέθηκε στο «Ποτάμι», φυσιολογικό, πολλοί το είχαν κάνει τότε. Υπήρξε μέλος της κεντρικής του επιτροπής και υποψήφιος βουλευτής. Το 2014 όμως διαγράφηκε από τον Στ. Θεοδωράκη, κατηγορηθείς για αντικομματικές κινήσεις επιδιώκοντας να είναι υποψήφιος βουλευτής στη Λάρισα.

Ξαναβρέθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας ως επικεφαλής συνδυασμού που είχαν υποστηρίξει οι «Οικολόγοι». Και το 2019, στις περασμένες περιφερειακές πάλι επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού με τον οποίο έλαβε λίγο πάνω από 5%. Είχε μεσολαβήσει η επίσκεψη στο Εργαστήριό του στο Πανεπιστήμιο από τον Κυρ. Μητσοτάκη, το 2017 μετά που εκείνος ανέλαβε αρχηγός του κόμματος, η οποία είχε τύχει ευρείας δημοσιότητας και που μόνο τυχαία δεν είχε θεωρηθεί. Ωστόσο άλλη σχέση με τη ΝΔ δεν είχε ο Δημ. Κουρέτας, παρεκτός που το 2014, που δεν ήταν υποψήφιος, είχε υποστηρίξει δημοσίως Ντ. Διαμάντο για τον Δήμο και Κ. Αγοραστό για την Περιφέρεια.

Με πληροφορίες από την «Ελευθερία» Λάρισας και τον thessaliatv

[fbcomments]